Cel mai scump spaţiu rezidenţial din lume a costat 275 de milioane de euro

Cel mai scump spaţiu rezidenţial din lume, un castel construit în 2011 în regiunea pariziană, a fost achiziţionat de o persoană privată din Orientul Mijlociu cu preţul excepţional de 275 de milioane de euro, a anunţat joi o sursă apropiată acestei vânzări.
Economica.net - joi, 17 dec. 2015, 13:58
Cel mai scump spaţiu rezidenţial din lume a costat 275 de milioane de euro

Tranzacţia a fost realizată în luna septembrie de firma franceză specializată în domeniul imobiliar de lux Daniel Feau, membră a reţelei Christie’s, potrivit sursei. ‘Nicio altă proprietate nu s-a vândut atât de scump în lume’, a declarat pentru AFP un specialist din sectorul imobiliar.

Construită la Louveciennes, în vestul Parisului, pe un teren de 23 de hectare, proprietatea numită ‘Chateau Louis XIV’ (cu referire la regele Ludovic al XIV-lea, care a construit palatul Versailles în secolul al XVII-lea) are o suprafaţă locuibilă de 5.000 de metri pătraţi şi oferă ‘fastul de la Versailles sub revoluţia high tech’, potrivit site-ului promotorului construcţiei, Cogemad.

Castelul asociază un decor inspirat din Marele Secol francez – lustre, fresce pictate manual, ornamente din marmură şi cu foiţă de aur – şi confortul modern – sală de cinema, cramă, un imens acvariu, piscină. Grădina imită creaţii ale Regelui Soare de la Versailles, ‘răspunzând normelor monumentelor istorice’, mai scrie site-ul Cogemad.

O altă vânzare excepţională, de 370 de milioane de euro, a eşuat în 2008, când magnatul rus Mihail Prohorov a renunţat să cumpere unul dintre cele mai somptuoase spaţii rezidenţiale de pe Riviera franceză, vila Leopolda, fără să dea nicio explicaţie.

Potrivit unor zvonuri preluate de presă, proprietatea ‘Chateau Louis XIV’ ar fi fost cumpărată de patronii din Qatar ai clubului de fotbal Paris-Saint-Germain. Sursa apropiată de vânzare a negat însă acest lucru. ‘Confuzia provine poate din faptul că cel care a cumpărat proprietatea este din Orientul Mijlociu’, a susţinut sursa, citată de AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Mai multe companii auto europene, în fața concedierilor din cauza transformării pieței
Mai multe companii auto europene, în fața concedierilor din cauza transformării pieței
Furnizorul francez de piese auto Valeo va reduce aproximativ 1.000 de locuri de muncă în Europa, au declarat surse pentru Reuters. Dar lista e lungă și include Michelin, Stellantis sau Ford....
Wizz Air a transportat 95 de milioane de pasageri către și dinspre România în 18 ani
Wizz Air a transportat 95 de milioane de pasageri către și dinspre România în 18 ani
Compania aeriană Wizz Air a transportat 95 de milioane de pasageri către şi dinspre România în ultimii 18 ani, respectiv ...
Vine recesiunea! Doar „pomenile electorale” au mai ținut economia pe plus, iar consumul nu mai poate crește la infinit – Date oficiale
Vine recesiunea! Doar „pomenile electorale” au mai ținut economia pe plus, iar consumul nu mai poate crește ...
Banca Națională a României și INS arată că Produsul Intern Brut al României (PIB) a revenit pe plus în al doilea ...
Marinescu, RetuRo SGR: 80-85% din ambalajele puse pe piață în luna octombrie au fost returnate
Marinescu, RetuRo SGR: 80-85% din ambalajele puse pe piață în luna octombrie au fost returnate
”80%-85% din ambalajele puse pe piață în luna octombrie 2024 au fost returnate prin sistemul de garanție returnare. ...