Toţi utilizatorii de smartphone descarcă aplicaţii, şi toţi ştiu cum este ca bateria acestuia să fie stoarsă de viaţă repede, în general de dimineaţa până seara, spune editorul Mashable.com.
„Nu este nevoie să renunţaţi la Twitter sau la Gogle Maps, ci să luaţi cele mai deştepte decizii când folosiţi telefonul”.
1. Carat
Aplicaţia „battery saving” te ţine la curent cu consumul fiecărei alte aplicaţii folosite. Unele caracteristici fac, însă, mai mult rău decât bine. De pildă, serviciul de localizare al Carat.
2. Facebook
Aplicaţia Facebook este de o lăcomie ieşită din comun. Se actualizează chiar şi atunci când funcţionează în background. 15 minute de Facebook, chiar şi fără video, consumă 5 MB din traficul de date și, implicit, și din viața bateriei.
3. Maps
Aplicaţia maps, mai precis Google Hărţi, căci mai toată lumea asta foloseşte, îţi poate distruge bateria, dacă este folosită constant la serviciul de localizare GPS. 10 minute de Google Maps foloseşte până la 6 MB.
4. Camera
Poate că nu face mare pagubă în zilele obişnuite, dar bateria va atinge consumul maxim când eşti plecat în vacanţă şi uiţi să opreşti serviciul de geolocaţie
5. Vremea
La fel. Se actualizează constant când eşti în călătorie.
6. Skype
Ca şi Facebook, Skype nu întrerupe conexiune cu serverul când închizi aplicaţia. Fii sigur că de deloghezi.
7. Twitter
La fel. Se încarcă mai repede, dacă esti deja logat, dar îţi lasă bateria fără viaţă
8. Portofelul
Square Wallet combină plăţile rapide cu descoperirea restaurantului dorit. Este un duşman serios al bateriei, pentru că foloseşte localizarea: 6 MB la 10 minute.
9. Angry Birds
Ce ar mai fi de spus. Distracţia costă.