Cele mai bune 50 de restaurante din America Latină. Restaurantul peruan ‘Central’, pe primul loc în top

Restaurantul peruan 'Central', al vestitului 'chef' Virginio Martínez, a fost ales cel mai bun restaurant din America Latină pentru al doilea an consecutiv, în clasamentul realizat de revista britanică 'Restaurant', informează joi agenţia EFE.
Economica.net - joi, 04 sept. 2014, 07:55
Cele mai bune 50 de restaurante din America Latină.  Restaurantul peruan 'Central', pe primul loc în top

‘Astrid y Gastón’, al proprietarului Gastón Acurio, din Peru, s-a clasat pe locul al doilea, în timp ce ‘D.O.M’ al chef-ului brazilian Alex Atala a fost ales pe locul al treilea într-un clasament ce reuneşte cele mai bune 50 de restaurante din zonă.

La primirea premiului, ‘chef’ Martínez, s-a declarat încântat şi a mărturisit că în localul său se munceşte ‘cu multă dragoste’ şi are ‘o echipă grozavă’.

Restaurantul ‘Central’, amplasat în districtul Miraflores din Lima, a fost ales în 2012 şi 2013 de ghidul gastronomic Summum drept cel mai bun restaurant din Peru, iar anul trecut a ocupat locul 50 în lista celor mai bune restaurante din lume.

Lista celor mai bune 50 de restaurante din America Latină a fost elaborată de 252 de experţi culinari din regiune, împărţiţi în patru grupuri de câte 63, pentru regiunile Mexic, America Centrală, Brazilia, America de Nord şi America de Sud.

Topul primelor zece restaurante din America Latină este condus de ‘Central’ (Peru), urmat de ‘Astrid y Gastón’ (Peru), ‘D.O.M’ (Brazilia), ‘Maní’ (Brazilia), ‘Boragó’ (Chile), ‘Pujol’ (Mexic), ‘Maido’ (Peru), ‘Biko’ (Mexic), ‘Tegui’ (Argentina) şi ‘Quintonil’ (Mexic).

Te-ar mai putea interesa și
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai important în interiorul Uniunii Europene dacă blocul conservator german va......
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), a adoptat sâmbătă ...