Cele mai bune filme și seriale de acțiune

Unele dintre cele mai căutate producții cinematografice în toată lumea sunt cele de acțiune. Chiar dacă în majoritatea cazurilor finalul este unul de tip happy-ending, povestea, intrigile, întorsăturile de situație, luptele, împușcăturile și exploziile sunt cele care ne oferă doza de adrenalină pe care o căutăm.
Ion Dobreanu - lun, 15 iul. 2024, 10:34
Cele mai bune filme și seriale de acțiune

Dacă și ție îți place acest gen de filme și te întrebi care sunt producțiile pe care n-ar trebui să le ratezi, atunci poți găsi în rândurile de mai jos câteva dintre cele mai apreciate filme de acțiune din toate timpurile.

The Expendables (2010)

Sylvester Stallone a încercat aici o experiență dublă – și pe cea de producător, dar și pe cea de actor în rol principal. El interpretează rolul unui mercenar angajat de CIA să alcătuiască o echipă specială de acțiune pentru a elimina un dictator latin și un fost membru renegat al CIA.

Scenariul este și el scris în parte de Stallone, iar în distribuție mai figurează Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture, Steve Austin, Terry Crews, Mickey Rourke. Avem așadar o distribuție plină de nume mari de la Hollywood.

Are un Premiu al Academiei în 2011 pentru cea mai bună producție, un premiu BMI pentru cea mai bună coloană sonoră, dar și alte nominalizări.
Până și producătorii de sloturi video s-au inspirat din acest film de excepție, astfel că există acum și un slot cu același nume, The Expendables, pe care îl poți găsi pe aproape toate platformele de casino online din România.

Terminator 2 – Ziua Judecății (1991)

Terminatul 2 este unul dintre cele mai apreciate filme de acțiune din seria Terminator în care joacă faimosul Arnold Schwarzenegger.

În această continuare a primei părți Arnold joacă rolul unui cyborg care seamănă izbitor de mult cu cel trimis să o asasineze pe Sarah Connor. De data aceasta, cyborgul trebuie să o salveze pe ea și pe fiul ei, John Connor, de un alt model de cyborg mult mai avansat tehnologic.

Terminator 2 – Ziua Judecății a câștigat 4 premii Oscar și are în total 33 de nominalizări nu doar pentru Oscar, ci și pentru premiile BAFTA sau pentru Globul de Aur.

Succesul filmului era previzibil, din moment ce James Cameron este producătorul. În distribuție, pe lângă Arnold, îi mai avem pe Linda Hamilton, Robert Patrick, Joe Morton și Robert Winley.

Die Hard (1988)

Este unul dintre cele mai bune filme de acțiune de dinainte de 1990. În această producție, un ofițer de poliție din New York (interpretat de Bruce Willis) încearcă să-și salveze soția ținută ostatică de teroriști la o petrecere de Crăciun din Nakatomi Plaza (Los Angeles).
Mai sunt mulți alți actori de marcă în acest film, precum regretatul Alan Rickman, Reginald VelJohnson, Paul Gleason, William Atherton sau Alexander Godunov.

Bruce Willis are o interpretare de excepție în această capodoperă de acțiune. Die Hard a fost nominalizat la 4 Oscaruri, însă nu a reușit să câștige niciodată râvnitul trofeu.

The Dark Knight (2008)

Când pericolul cunoscut sub numele de Joker aduce haosul și teroarea în Gotham City, Batman nu are de ales decât să accepte unul dintre cele mai mari teste (atât din punct de vedere fizic, dar mai ales mental) și să încerce să lupte cu nedreptatea.

Cristopher Nolan este producătorul dar și co-scenarist, alături de fratele său, Jonathan Nolan și de David Goyer.

„Cavalerul Negru” are deja 2 Oscaruri câștigate în anul 2009. Faimosul Christian Bale îl joacă pe Batman, în timp ce rivalul său, Joker, este interpretat magistral de Heath Ledger. Distribuția îi mai include și pe Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary OIdman, Morgan Freeman și Cillian Murphy.

Trebuie să mai știi faptul că acest film are nota 9/10 pe IMDB, un scor mai mult decât bun țînând cont de criteriile de notare destul de stricte de pe acea platformă.

The Lord of The Rings – The Return of The King (2003)

Cea de-a treia și ultima parte din seria „Stăpânul Inelelor” a fost lansată în anul 2003. În acest epilog al seriei, Gandalf (Ian McKellen) și Aragorn (Viggo Mortensen) trebuie să conducă lumea oamenilor în războiul decisiv contra forțelor întunericului conduse de Sauron.

Peter Jackson este producătorul, iar filmul este inspirat din cărțile lui J.R.R Tolkien. A câștigat nu mai puțin de 11 premii Oscar și a cucerit inimile a milioane de fani cinefili.

Are nota 9/10 pe IMDB și există chiar și jocuri video dedicate acestei ultime părți a seriei, pe care mulți pasionați din întreaga lume cu siguranță le-au încercat deja.

The Matrix (1999)

Primul film din seria Matrix este unul de excepție. Lansat în 1999, a adus în atenția publicului o temă de actualitate și în momentul de față și anume ascensiunea inteligenței artificiale.

În rolurile principale îi găsim pe Keanu Reeves (Neo), Laurence Fishburne (Morpheus), Carrie-Ann Moss (Trinity) și pe Hugo Weaving (Agent Smith).
Neo este invitat să descopere lumea adevărată, intrând intr-un conflict între ultimii oameni și agenții reprezentați de programe pe calculator care urmăreau extincția rasei umane.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...