Cele mai bune pachete bancare pentru studenți. În gratuități sau în cadouri să ne măsurăm?

Ca să primești bursa, banii de acasă, reduceri la cumpărături, premii de care ai nevoie ca student poți apela la pachete de servicii bancare dedicate pe care șase bănci de top le oferă în prezent. Dar cum alegi cea mai bună ofertă bancară? În funcție de costurile aferente pachetului student, ale premiilor oferite pentru tranzacții, al serviciilor de cashback sau al reducerilor în rețeaua de magazine partenere. Am încercat să facem un top al ofertelor bancare de acest tip.  
Gabriela Ţinteanu - sâm, 13 apr. 2024, 16:38
Cele mai bune pachete bancare pentru studenți. În gratuități sau în cadouri să ne măsurăm?

De la finalul anului trecut, șase bănci din top 10 au început campanii de atragere a tinerilor către activitatea bancară, prin pachete dedicate studenților. Majoritatea băncilor oferă costuri zero sau apropiate de zero pentru contul bancar, cardul de debit și serviciile de mobile/internet banking oferite de bănci tinerilor între 18 și 24 de ani sau chiar 26 de ani în anumite cazuri.

Dar nu asta este atracția acestor servicii bancare, ci cadourile oferite de bănci și serviciile de cash back pentru cumpărătri în anumite magazine. Într-un top al facilităților de acest gen, vom găsi CEC Bank care desfășoară o campanie promoționala cu sute de premii până pe 27 septembrie 2024, BCR cu bilete reduse la festivaluri și concerte, sau cash back la produsele achiziționate în rețeaua de magazine partenere cu cardurile pentru tineri de la ING Bank.

Pachetul Student Free de la CEC Bank este disponibil 100% online, se adresează tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani, este în lei și în euro și are comisioane de administrare zero. Pachetul include cont curent în lei și euro, card de debit Student Free, Internet Banking și Mobile Banking.

Pachetul are zero comision la retragerile de la ATM-uri (ale CEC Bank și ale altor bănci din România și Uniunea Europeană) și zero comision la plățile intrabancare în lei efectuate prin Mobile/Internet Banking precum și reducere cu 60%, față de plățile de la ghișeu, pentru plățile interbancare în lei, efectuate prin Mobile/Internet Banking.

Alte beneficii oferite de CEC Bank sunt dobândă de 0,3% pe an pentru sumele disponibile pe cardul Student Free (serviciu inexistent în pachetele pentru studenți oferite de alte bănci), curs valutar avantajos pentru schimburile valutare prin Mobile Banking, acces la plăți cu cardul Student Free, de pe telefon sau ceas, dacă îți înrolezi cardul în Google Pay sau Apple Pay.

De asemenea, nu se percepe comision la plățile intrabancare în lei efectuate prin Mobile/Internet Banking precum și reducere cu 60% față de plătile de la ghișeu, pentru plățile interbancare în lei, efectuate prin Mobile/Internet Banking

Cea mai frumoasă ofertă este însă campania Play & Win cu premii garantate când strângi un anumit număr de puncte ca urmare a tranzacțiilor efectuate – plăți sau schimburi valutare, facturi de utilități sau achiziționare vignetă, recomandarea beneficiilor pachetului către alți colegi/prieteni, constituire depozit la termen/deschidere cont de economii.

În funcție de plățile efectuate, fiecare student are posibilitatea, lunar, să învârtă virtual roata Play & Win și să câștige unul dintre cele 100 de termosuri, 100 de baterii multifuncționale, 100 de boxe portabile JBL, 100 de căști tune 500 JBL, 100 de rucsacuri anti-furt, 100 detrolere de cabină.

În atragerea studenților către produsele sale, BCR mizeaza pe “George Student”. Acest pachet (cont curent cu card Visa Cyan atașat) are avantajul că la o tranzacție pe lună asigură eliminiarea comisionului de administrare pentru conturile de lei și euro, un curs de schimb mai avantajos (în limita unei valori a tranzacțiilor de 500 de euro pe lună), zero comisioane la transferuri și la retragerile din bancomate. În plus, prin George Circles se pot rezerva bilete la festivaluri și concerte la preț redus, reduceri la restaurante și cafenele, etc.

Pachetul Card Like de la BRD include cont curent în lei cu administrare gratuită, card ISIC, plăți în lei gratuite prin internet și mobile banking prin aplicația You BRD iar încasările în cont nu se comisionează, plăți gratuite cu cardul, zero costuri pentru administrarea serviciilor de internet și mobile banking, reduceri la magazinele partener.

Prin Free@ING ZERO, studenții beneficiază de comisioane la transferuri și încasări către sau de la orice bancă, serviciul de Home’Bank gratuit, optiunea de economisire Round Up, plăți cu telefonul la POS, retrageri de numerar fără card, zero comisioane de retragere de la price bancomat din țară și din străinătate și Cashback direct în Home’Bank de la magazinele partenere care îți plac ție prin opțiunea ING Bazar.

Cu pachetul de cont curent pentru studenti Alpha Student ai oricând la dispoziție soluții simple cu doar 1 leu/lună/pachet.  În afara serviciilor tradiționale oferite de toate băncile, pachetul Alpha Student oferă Programul de recompense Alpha Shop, prin care posesorul beneficiază de reduceri între 5 și 40% la peste 2.000 de comercianți, de la fashion la IT, de la sport la agenții de turism.

Cardul de la Raiffeisen Bank pentru studenți, oferă cont și card cu zero comisioane 0 Lei cost de achizițtie card; 0 Lei taxa lunară de administrare; 0% comision pentru retragerea banilor de la bancomatele oricărei bănci din România;  0 Lei comision la interogarea soldului la bancomatele Raiffeisen Bank; servicii gratuite de mobile si internet banking, ca sa faci usor, oriunde si oricand, cele mai cool operatiuni din cadrul pachetului tau ZERO Simplu.

În concluzie, dacă ar fi să facem un clasament al celor mai bune pachete pentru studenți, oferite de bănci, atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere al premiilor/facilităților oferite am avea pachetul CEC Bank, urmat de ING Bank, BRD, BCR, Raiffeisen Bank și Alpha Bank.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Tesla a realizat în trimestrul II livrări peste așteptări, ca urmare a reducerilor de prețuri
Tesla a realizat în trimestrul II livrări peste așteptări, ca urmare a reducerilor de prețuri
Tesla Inc. a raportat marţi cea de a doua scădere consecutivă a numărului de automobile livrate pe parcursul unui trimestru, însă declinul de 5% înregistrat în perioada aprilie-iunie 2024......
Naveta cu trenul în București și alte 20 de orașe mari din România. ARF a lansat marți licitație pentru mers cadențat
Naveta cu trenul în București și alte 20 de orașe mari din România. ARF a lansat marți licitație pentru mers cadențat
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că marți, 2 iulie 2024, a lansat licitația pentru „Îmbunătățirea ...
Radu Oprea, ministrul Economiei: Am iniţiat un dialog tehnic pentru a explora oportunităţile privind fabricarea amoniacului albastru
Radu Oprea, ministrul Economiei: Am iniţiat un dialog tehnic pentru a explora oportunităţile privind fabricarea amoniacului ...
Un dialog tehnic pentru a explora oportunităţile privind producerea în România a amoniacului albastru a fost iniţiat, ...
Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune
Bosch echipează toate tramvaiele din Iași cu sisteme anticoliziune
Bosch Engineering echipează întreaga flotă de tramvaie a orașului Iași cu sistemul său de avertizare anticoliziune ...