Anul anterior, rata promovării examenului Cambridge English Advanced a fost de 74%. România a obţinut performanţe similare la acest examen cu Olanda, Austria, Suedia, Slovenia, Germania şi Polonia, arată statisticile Cambridge English Language Assessment
Examenul Cambridge English Advanced este foarte popular în rândul elevilor de liceu care au nevoie de un atestat de limbă engleză pe care, de obicei, îl valorifică la studiile în străinătate sau ulterior la angajare.
Cele mai frecvente greşeli făcute de românii care au susţinut testul CAE
Candidaţii români tind să omită la testele scrise de limbă engleză unele litere mute (‘wich’ în loc de ‘which’), iar succesiunile de câte trei vocale le creează dificultăţi, potrivit statisticilor Cambridge Learner Corpus.
Cambridge Learner Corpus este o bază extinsă de informaţii care cuprinde circa 200.000 de teste scrise ale candidaţilor Cambridge English din întreaga lume.
O greşeală des întâlnită este, spre exemplu, ‘beatiful’ în loc de ‘beautiful’. Şi sufixul ‘–ful’ este adesea scris greşit (‘helpfull’ în loc de ‘helpful’) de candidaţii români care tind să uite de articolul ‘the’.
De asemenea, românii au tendinţa să greşească ordinea corectă a cuvintelor în propoziţiile care conţin adjective şi adverbe, potrivit Cambridge Learner Corpus.
Cambridge English Language Assessment oferă una dintre cele mai mari plaje de atestate pentru cursanţi şi profesori din întreaga lume. Patru milioane de candidaţi din peste 130 de ţări participă la examenele Cambridge English.