Cele mai grave accidente aviatice din Europa din ultimii zece ani

După prăbuşirea avionului Airbus A320 al companiei germane Germanwings cu 150 de persoane la bord în Alpii francezi, agenţia France Presse prezintă cele mai grave accidente aeriene produse pe continent în ultimii zece ani.
Economica.net - mar, 24 mart. 2015, 13:53
Cele mai grave accidente aviatice din Europa din ultimii zece ani

– 24 martie 2015 (Franţa) – Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, cu 150 de persoane la bord, printre care şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în Alpii francezi. Zborul pe relaţia Barcelona-Düsseldorf a lansat un apel SOS la ora locală 10.47, a anunţat conducerea aviaţiei civile. Potrivit unui secretar de stat în Ministerul Transporturilor francez, Alain Vidalies, ‘nu există niciun supravieţuitor’ al tragediei.

– 17 iulie 2014 (Ucraina) – Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, printre care 193 de olandezi, s-a prăbuşit în apropiere de Doneţk în estul Ucrainei, o regiune măcinată de un conflict armat, toţi pasagerii şi membrii echipajului pierzându-şi viaţa. Avionul, care asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost cel mai probabil doborât de o rachetă sol-aer lansată într-o zonă controlată de separatiştii proruşi. Autorităţile de la Kiev şi rebelii proruşi se acuză reciproc de acest tir cu rachetă.

– 17 noiembrie 2013 (Rusia) – Un avion Boeing 737 al companiei ruse Tatarstan, care a decolat de la Moscova, s-a prăbuşit pe aeroportul din Kazan, provocând moartea celor 50 de pasageri şi membri ai echipajului.

– 10 aprilie 2010 (Rusia) – Un avion polonez în care se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, soţia sa şi alţi înalţi responsabili politici şi militari polonezi, în total 96 de persoane, s-a prăbuşit la Smolensk, în vestul Rusiei. Delegaţia poloneză se deplasa la ceremoniile prilejuite de comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.

– 20 august 2008 (Spania)- Un număr de 154 de persoane au murit după ce un avion de tipul MD-82 al companiei aeriene spaniole Spanair, care efectua o cursă spre arhipelagul din Canare, s-a prăbuşit şi apoi a luat foc la puţin timp după decolarea de pe aeroportul din Madrid. La momentul respectiv a fost cea mai gravă catastrofă aeriană din Spania din ultimii 25 de ani.

– 14 septembrie 2008 (Rusia) – 88 de persoane, printre care 20 de străini, au murit în urma prăbuşirii unui avion Boeing-737 al Aeroflot care decolase de la Moscova şi care s-a prăbuşit în apropiere de Perm, în Munţii Ural.

– 30 noiembrie 2007 (Turcia) – Un avion de tipul McDonnell Douglas 83, al companiei turce low-cost Atlasjet, s-a prăbuşit în apropiere de Cukuroren (sud-vestul Turciei), provocând moartea a 57 de pasageri şi membri ai echipajului.

– 3 mai 2006 (Rusia) – Un avion Airbus A320 al companiei armene Armavia, care asigura legătura între Erevan şi Soci, s-a scufundat în Marea Neagră, provocând moartea a 113 persoane.

– 9 iulie 2006 (Rusia) – Un număr de 125 de persoane au murit după ce un Airbus A310 al companiei aeriene siberiene S7 a părăsit pista la aterizarea pe aeroportul din Irkuţk, în Siberia, a lovit un zid şi a luat foc.

– 22 august 2006 (Ucraina) – Un avion Tupolev Tu-154 al companiei ruse Pulkovo s-a prăbuşit în estul Ucrainei, provocând moartea a 170 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Compania de tehnologie financiară Ebury se extinde în statele baltice prin achiziția furnizorul lituanian de plăți internaționale ArcaPay
Compania de tehnologie financiară Ebury se extinde în statele baltice prin achiziția furnizorul lituanian de plăți internaționale ...
Ebury, firma globală de tehnologie financiară care sprijină întreprinderile mici și mijlocii să comercializeze și să se dezvolte la nivel internațional, anunță că a încheiat un acord......
J.T. Grup Oil a cumpărat barja JT Danube Terminal pentru 3 milioane de euro, navă care a aparținut Gazprom
J.T. Grup Oil a cumpărat barja JT Danube Terminal pentru 3 milioane de euro, navă care a aparținut Gazprom
Societatea J.T. Grup Oil S.A. i-a anunțat astăzi pe investitorii de Bursa de Valori București că a finalizat achiziționarea ...
România redevine importator net de gaze. Intră în țară gaze și din Ungaria
România redevine importator net de gaze. Intră în țară gaze și din Ungaria
În premieră în acest sezon rece, fluxul de gaze de la granița dintre România și Ungaria s-a inversat, astfel că acum ...
Comisia Europeană vrea să includă aluminiul în noul pachet de sancțiuni impus Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să includă aluminiul în noul pachet de sancțiuni impus Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană intenţionează să propună interzicerea importurilor de aluminiu primar rusesc ca parte a celui de-al ...