Autostrada pe care Guvernul vrea să o facă între Buzău şi Brăila pare cea mai lipsită de sens, dacă luăm în calcul traficul existent pe DN 2B care leagă deja cele două oraşe. Potrivit recensământului de trafic realizat de Compania de Autostrăzi în 2010, doar 5.366 de maşini pe zi circulau pe drumul amintit. De la Ploieşti la Buzău, DN 1B, traficul este însă mai mult decât dublu – 11.760 de autovehicule, după cum creşte semnificativ la 9.967 de autovehicule pe tronsonul Brăila-Galaţi, DN 22B . Mobilul construcţiei autostrăzii Ploieşti-Galaţi este de a fluidiza traficul dintre cele două mari capitale de judeţ(Brăila şi Galaţi) şi Capitală.
Controversata autostradă „ a lui Dragnea” Bucureşti-Alexandria are un trafic zilnic relativ mic. Potrivit recensământului citat, doar 8.120 de maşini tranzitează, în medie, în fiecare zi actualul DN6.
Şi viitoarea autostradă Braşov – Bacău, actualul DN 11 este relativ puţin circulată, doar 7.466 de maşini pe zi. Mai departe, către Iaşi, deja traficul creşte până la 11.000 de autovehicule pe zi.
Viitoarele autostrăzi, actuale DN, cu cel mai mare trafic zilnic sunt Craiova-Piteşti – 12.167 autovehicule şi Valea Oltului, Piteşti-Râmnicu Vâlcea-Sibiu, cu un tranzit zilnic de 9.967 de autovehicule.
Potrivit strategiei guvernamentale pe autostrăzi, 2014-2018, se renunţă la autostrada Sibiu-Piteşti, tronsonul care ar lega prin autostradă Constanţa şi Bucureştiul de actualul Coridor 4 Pan -European. Noutatea constă în autostrada Bucureşti – Alexandria care leagă Capitala de un oraş de o importanţă economică relativ mică.
Citeşte mai mult despre planul de autostrăzi al Guvernului aici