Cele mai mari riscuri pentru operatorii telecom – studiu E&Y

Eşecul în adaptarea la noile tehnologii din domeniu şi presiunea sistemului de reglementare sunt riscurile cele mai mari pentru operatorii din sectorul de telecomunicaţii, arată un studiu publicat, marţi, de EY.
Economica.net - mar, 20 mai 2014, 10:42
Cele mai mari riscuri pentru operatorii telecom - studiu E&Y

Presiunea sistemului de reglementare a urcat pe locul doi, în 2014, în topul riscurilor, pe măsură ce operatorii globali caută să atingă un grad mai mare de eficienţă de scală, prin intermediul unor structuri de piaţă mai raţionale, cum este consolidarea către niveluri mai ridicate de investiţii în 4G.

În acelaşi timp, incertitudinile permanente ale mediului de reglementare din SUA, dar şi din Europa legate de reglementările privind neutralitatea reţelei continuă să ‘submineze capacitatea industriei de a-şi consolida planurile de business pe termen lung’.

Printre principalele riscuri de afaceri pentru sectorul telecom în 2014, studiul EY identifică, de asemenea, lipsa de certitudine în privinţa reglementării în cazul noilor structuri din piaţă, ignorarea noilor imperative în privinţa securităţii şi a caracterului privat al datelor, eşuarea procesului de îmbunătăţire a agilităţii organizaţionale, integritatea deficitară a datelor care să poată stimula creşterea şi o eficienţă mai bună, măsurarea ineficientă a performanţei care să poată determina execuţia, eşuarea în valorizarea clienţilor, eşuarea în definirea de noi roluri în contextul ecosistemelor în evoluţie din industrie şi incapacitatea de a extrage valoare din activele din reţea.

‘Eşuarea adaptării la noile tehnologii este cel mai mare risc cu care se confruntă operatorii din telecomunicaţii. Noile oportunităţi de creştere din industrie forţează companiile să-şi redefinească poziţionarea pe lanţul valoric, atitudinile faţă de consolidare şi faţă de relaţiile trans-sectoriale se schimbă, iar industria se confruntă cu probleme de încredere legate de protecţia şi securitatea datelor personale. Operatorii din telecomunicaţii sunt nevoiţi să-şi repoziţioneze modelele de business şi să se adapteze noilor roluri determinate de numărul tot mai mare de tehnologii noi, altfel riscă să nu valorifice oportunităţi majore de creştere’, arată raportul EY – Top 10 risks în telecommunications 2014.

Studiul, care este bazat pe opiniile specialiştilor EY din cadrul Global Telecommunications Center şi ale altor profesionişti din sector, subliniază că, deşi în sectorul telecom încep să fie vizibile semnele redresării economice de la nivel global, există încă multe provocări structurale.

‘Evoluţia constantă a lanţurilor valorice forţează industria să colaboreze mai strâns cu jucătorii OTT. Furnizorii de servicii OTT au creat mai multe alternative atrăgătoare la ofertele tradiţionale, precum mesageria mobilă, mai interactivă, faţă de serviciile SMS standard. Provocarea pentru jucătorii din telecom este alegerea între replicarea acestor oferte ale competiţiei prin dezvoltarea de aplicaţii proprii sau crearea de parteneriate cu aceşti jucători mai noi, pentru oferirea unei experienţe mai bogate consumatorilor. Cu cât operatorii aşteaptă mai mult să intre într-un anumit segment, cu atât costul de oportunitate este mai mare’, arată Bogdan Ţenu, Senior Manager, Departamentul de Asistenţă în Tranzacţii, EY România.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajaţi în 728 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 25,8 miliarde dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană va introduce etichete ale emisiilor avioanelor care zboară în Europa sau în afara ei
Comisia Europeană va introduce etichete ale emisiilor avioanelor care zboară în Europa sau în afara ei
Comisia Europeană a adoptat, azi, un regulament de instituire a unei etichete a emisiilor generate de zboruri (FEL), care oferă o metodologie clară şi fiabilă pentru calcularea emisiilor......
Mario Iorgulescu, condamnat de 8 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă
Mario Iorgulescu, condamnat de 8 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat miercuri pe Mario Iorgulescu la opt ani şi opt luni închisoare cu executare pentru ...
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
Sindicatul Liber Navalistul (SLN) îşi exprimă ferm dezacordul faţă de decizia administratorilor Damen Shipyards Mangalia ...
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile şi pensiunile din Poiana Braşov sunt ocupate aproape în întregime pe perioada vacanţei de iarnă, hotelierii ...