Recrutarea medicilor în sistemul privat, pe vremea epidemiei de COVID-19: cele mai mari salarii oferite şi cele mai căutate specialităţi

Cel mai mare salariu oferit, în ultimele două luni, unui medic recrutat în sistemul privat prin platforma Medijobs e de 13.000 de lei net lunar. Recrutaţi pe acest salariu au fost un medic ATI în Tîrgu-Mureş şi un medic nefrolog în Zalău, ambii debutanţi, au spus pentru Economica.net oficialii Medijobs, cel mai mare portal de recrutare de personal medical din ţara noastră. "Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, oraşele în care numărul ofertelor de angajare a fost constant, şi chiar în creştere au fost cele cu centre universitare şi, în general, oraşele mai mari precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Braşov. Specialităţile la care am observat o creştere mai mare a ofertelor de angajare au fost: Medicina de laborator, Psihiatria, Medicina de familie. Orașele mari sunt și cele cu o mare densitate a populației și a specialiștilor medicali, iar acesta este un mediu favorabil pentru răspândirea COVID-19, virus ce evident a impactat numărul de pacienți şi solicitările către specialităţi relevante", a explicat Catrinel Hagivreta, CEO-ul Medijobs, pentru Economica.net.
Cristina Şomănescu - Dum, 10 mai 2020, 18:23
Recrutarea medicilor în sistemul privat, pe vremea epidemiei de COVID-19: cele mai mari salarii oferite şi cele mai căutate specialităţi

Oficialii Medijobs, cea mai mare plaftormă de recrutare de personal medical din România, au explicat, într-un interviu acordat Economica.net, cum au influenţat primele două luni de pandemie de COVID-19 angajările de medici şi alte categorii de personal sanitar în ţara noastră. 

În ultimele două luni, posturile pentru care clinicile și spitalele private au recrutat cei mai mulţi oameni prin intermediul Medjiobs sunt de farmacist, medic stomatolog, medic nefrolog, medic de familie, asistent medical, infirmier, brancardier, front desk officer, medic psihiatru şi medic ginecolog, au spus pentru Economica.net oficialii Medijobs.

În Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Braşov avem o creştere a numărului de oferte de angajare în sistemul privat faţă de perioada identică a anului 2019, pe fondul pandemiei de COVID-19.

„Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, oraşele în care numărul ofertelor de angajare a fost constant, şi chiar în creştere au fost cele cu centre universitare şi, în general, oraşele mai mari precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Braşov. Specialităţile la care am observat o creştere mai mare a ofertelor de angajare au fost: Medicina de laborator, Psihiatria, Medicina de familie. Oraşele mari sunt şi cele cu o mare densitate a populaţiei şi a specialiştilor medicali, iar acesta este un mediu favorabil pentru răspândirea COVID-19, virus ce evident a impactat numărul de pacienți şi solicitările către specialităţi relevante. În opoziţie, oraşele mici au avut mai puţine cazuri de COVID-19, iar distanţarea socială a determinat majorarea numărului de consultații sau tratamente selective”, a explicat Catrinel Hagivreta, CEO-ul Medijobs, pentru Economica.net.

La Oncologie şi Dializă recrutările nu au fost afectate de COVID-19.

„COVID-19 a avut impact semnificativ asupra tuturor industriilor, dar în domeniul medical s-a resimțit foarte diferit, în funcție de tipul de unitate medicală și specialitățile medicale adresate. Toate intervențiile medicale neesențiale au fost anulate sau amânate pe perioada stării de urgență, așadar, clinicile care adresează acest segment de tratament au fost nevoite să închidă temporar. Aici este vorba de clinicile stomatologice, dermatologice, estetică, dar și ambulator. Drept urmare, pe acest segment am observat o scădere a activității de recrutare, deşi exista un segment semnificativ de clienți care, dimpotrivă, au folosit timpul „mort” pentru a identifica proactiv candidați-cheie pentru posturile disponibile. La pol opus sunt acele centre medicale cu specialităţi ce tratează boli cronice şi care nu pot fi temporizate în nici un context, precum Oncologie sau Dializă. Acestea nu doar că nu şi-au oprit operaţiunile, ci chiar şi-au păstrat ritmul precedent. Personalul medical care activa atât în sistemul privat, cât si cel public a fost nevoit să lucreze pe perioada limitată doar în spitale de stat; astfel, acesta este un motiv în plus pentru care, centrele medicale private au fost nevoite să-și sporească activitatea de recrutare în ultimele două luni. În categoria companiilor care au sporit activitatea de recrutare se află evident spitalele, în mod special cele care au fost selectate pentru susținerea tratamentului pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19. De asemenea, companiile farmaceutice și platformele de telemedicină sunt segmente foarte active în această perioadă”, a spus pentru Economica.net Catrinel Hagivreta.

Iată care sunt cel mai bine plătite posturi de medici pentru care clincile şi spitalele private au recrutat în ultimele două luni, potrivit informaţiilor primite de Economica.net de la Medijobs.ro:

Medic ATI debutant, recrutat în Tîrgu-Mureş, pe un salariu net lunar de 13.000 de lei. 
Beneficii oferite medicului sunt: bonuri de masă, gărzi plătite, bonusuri de performanță, cursuri de formare, opţiunea asigurării chiriei, cinci zile de concediu formare profesională, 32 de zile de concediu de odihnă pe an, au spus pentru Economica.net oficialii Medijobs.

Medic nefrolog debutant, recrutat în Zalău, tot pe un salariu net lunar de 13.000 de lei.
Beneficii: decont transport sau chirie, funcţie de durata programului de lucru al medicului. 

Medic radiologie şi imagistică, care are competenţă CT şi RMN, recrutat în Alexandria pe salarii nete de 12.000 lei pe lună.

Salarii nete de 10.000 de lei lunar pentru profesioniştii cu următoarele specializări:

Medic cardiolog debutant, recrutat în Piatra Neamţ. 
Medic neurolog debutant, recrutat în Iaşi.
Medic pedodont, recrutat în Galaţi. 
Medic pediatru debutant, recrutat în Buzău. Acesta i s-au mai oferit şi următoarele beneficii: asigurarea chiriei, bonuri de masă, stimulent financiar pe o perioadă de şase luni.

Medic de laborator, cu minimum doi ani experienţă, a fost recrutat în Bucureşti pe salarii nete cuprinse între 9.000 de lei şi 10.000 de lei pe lună şi următoarele beneficii: tichete de masă, cursuri de perfecționare, asigurare răspundere civilă.

Medic neonatolog debutant, recrutat în Craiova pe salarii cuprinse între 9.000 de lei şi 10.000 de lei net lunar.

Medic nefrolog, recrutat din Bucureşti şi alte oraşe pe salarii nete cuprinse între 8.000 de lei şi 9.000 de lei lunar.
Beneficii: decont transport sau chirie (funcţie de programul agreat cu angajatorul), tichete de masă.

Transport sau chirie decontată de angajatori pentru nefrologi, funcţie de durata programului de lucru.

„Pentru medicii nefrologi, beneficiul decontării transportului sau al chiriei era acordat în funcție de tipul de program agreat de către medic împreună cu angajatorul. De exemplu, dacă un medic din Bucureşti acceptă o ofertă full time, în Călărași, atunci beneficiul acordat este relocarea. Dacă se acceptă o ofertă cu un program part time, de o zi sau câteva zile pe săptămână, atunci beneficiul acordat este decontul transportului”, a explicat pentru Economica.net Catrinel Hagivreta, CEO la Medijobs România.

Te-ar mai putea interesa și
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că nu recunoaşte legitimitatea preşedintelui Klaus Iohannis....
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
România va avea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar, care presupune o creştere de cheltuială salarială, atunci ...
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare ...
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, anunţă că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este ca premierul viitoarei ...