Cele mai scumpe locuri în avion. Când sunt promoții, taxa pe scaun costă mai mult decât biletul

Companiile aeriene low-cost taxează orice serviciu, iar pe lângă mâncarea sau bagajele suplimentare care trebuie plătite, și locul în avion este taxabil. Nu doar companiile low-cost cer bani pentru locul în avion, ci și companiile de linie care au și bilete low-cost.
Andrada Ghira - Dum, 03 oct. 2021, 07:56
Cele mai scumpe locuri în avion. Când sunt promoții, taxa pe scaun costă mai mult decât biletul

Cele mai multe companii de linie au început să taxeze și ele pentru locurile în avion. Astfel că, dacă doriți mai mult spațiu pentru picioare sau aveți un loc preferat în avion, trebuie să scoateți din buzunar între 9 și 25 de euro, în funcție de compania aeriană cu care zburați, dar și în funcție de rută. Ce trebuie să știți este că nu sunteți obligați să cumpărați locul în avion. Îl puteți alege, din cele rămase disponibile, atunci când faceți check-in online, dacă operatorul are această opțiune disponibilă. La TAROM, cel mai mic preț pentru un bilet are inclusă și selecția locului în avion.

Cât costă locul în avion la Wizz Air

74 de lei este cel mai scump loc în avion la Wizz Air pe ruta București-Madrid pentru perioada 12-19 noiembrie. Aceste locuri oferă pasagerilor spațiu suplimentar la picioare si sunt marcate cu XL atunci când faceți rezervarea. Locurile din fața avionului costă 64 de lei pentru cele de la geam și culoar, în timp ce pentru locurile din mijloc prețul este de 59 de lei. Cu cât mergeți mai spre spatele avionul cu selectarea locurilor, cu atât taxa scade. 36 de lei este prețul pentru locurile la culoar și fereastră și 31 de lei pentru cele din mijloc.

Prețul biletului de întoarcere este de 69 de lei, mai ieftin decât taxa pe scaun. Fără selectarea locurilor în avion, prețul biletului dus-întors este de 188 de lei, iar dacă alegem cel mai scump loc, același pentru ambele zboruri, mai adăugam 143 de lei.

CITEȘTE ȘI Mai mult de jumătate din banii pe care îi face Wizz Air provin din taxele pe bagaj sau pe locul în avion

Cât costă locul în avion la Blue Air

Cel mai scump loc într-un avion Blue Air pe ruta București-Bruxelles în perioada 12-19 noiembrie costă 138,6 lei, mai mult decât zborul de întoarcere, care costă 131 de lei. Locul în avion la acest preț se află chiar în primele rânduri, iar pentru locurile din următoarele rânduri, prețurile scad, la 60, 50, respectiv 30 de lei pentru cel din spate. Fără locuri, dar și fără bagaj suplimentar, biletul de avion costă 283 de lei, iar dacă adăugăm și taxa pe locuri, prețul crește cu 180 de lei.

Cât costă biletul la Ryanair

Am făcut o simulare de preț și la Ryanair, tot pentru aceeași perioadă, pe ruta București-Roma. Compania taxează cu 24 de dolari locurile cu spațiu suplimentar la picioare, în timp ce pentru locurile din față percepe 15 dolari. 11 dolari costă locurile standard, iar cele cu spațiu sumplimentar de la mijlocul avionul, prețul este de 17 dolari. Prețul biletului este de 12 dolari pe un segment, iar prețul pentru cel mai scump loc este de 24 de dolari, dublu față de prețul biletului.

CITEȘTE ȘI Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii

Cât costă locul în avion la Austrian Airlines și Lufthansa

Austrian Airlines, care face parte din grupul Lufthansa, taxează cu 25 de euro cel mai scump loc din avion, care oferă mai mult spațiu la picioare.

Pentru perioda 12-19 noiembrie, am ales cel mai ieftin bilet de avion pe ruta București-Viena, care are doar un bagaj de 8 kg inclus, și care costă 89 de euro. Cele mai bune locuri în avion vin cu un cost suplimentar de 50 de euro. Celelalte prețuri practicate de companie pentru un loc în avion sunt de 17 euro pentru cele din față și 12 euro pentru restul.

Și pentru că fac parte din același grup, și la Lufthansa tarifele sunt aceleași. Cel mai ieftin bilet de avion pentru 12-19 noiembrie pe ruta București-Munchen costă 125 de euro, iar dacă adăugăm cele mai scumpe locuri, atunci prețul crește cu 50 de euro.

Cât costă locul în avion la Air France

La Air France, cel mai scump loc în avion, cel cu mai mult spațiu la picioare, costă 20 de euro/zbor, iar cel standard 11 euro. Cel mai mic preț la biletul de avion pentru perioada 12-19 noeimbrie pe ruta București-Paris costă 130 de euro, la care se mai adaugă alți 40 de euro pentru locul în avion.

Cât costă locul în avion la KLM

KLM are patru categorii de prețuri pentru locurile în avion : 16 euro pentru cele cu spațiu mai mult la picioare, 14 euro pentru cele Economy Confort, 11,4 euro pentru locurile din față și 9 euro pentru locurile standard. Un bilet pe ruta București-Amsterdam costă 150 de euro, iar cu cele mai scumpe locuri, prețul crește la 182 de euro.

Fotografie de Suhyeon Choi pe Unsplash

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul tur al alegerilor prezidenţiale....
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...