Cele mai solicitate abilităţi la locul de muncă în 2020, potrivit LinkedIn

Capacitatea de a lucra în Blockchain a fost inclusă pe lista abilităților pe care şefii le caută la angajații din întreaga lume în acest an, potrivit platformei profesionale de socializare LinkedIn, citată de CNBC.
Economica.net - sâm, 18 ian. 2020, 14:33
Cele mai solicitate abilităţi la locul de muncă în 2020, potrivit LinkedIn

Tehnologia a apărut pentru prima dată în 2009 odată cu lansarea criptomonedelor, dar de atunci s-a dezvoltat dincolo de a susține utilizarea Bitcoin pe piața.

Posibilitatea de a stoca, valida, autoriza și muta date pe internet cu blockchain înseamnă că acum este folosit pentru a stoca și trimite în siguranță orice bun digital. Tehnologia stochează, de asemenea, o înregistrare permanentă și non-editabilă a introducerii datelor.

Blockchain a fost principala prioritate pentru companiile care angajează în SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Australia, potrivit LinkedIn. Totuși, pentru prima dată blockchain a intrat în clasamentul LinkedIn cu privire la competențele căutate de angajatori și a ajuns direct pe primul loc.

Namrata Murlidhar, director de marketing la LinkedIn, a declarat că blockchain-ul a ieșit din „lumea cândva în umbră” a criptomonedei pentru a deveni o „soluție de afaceri transformatoare”.

Industriile din afara sectorului serviciilor financiare au căutat din ce în ce mai mult talente cu experiență în blockchain, a adăugat oficialul LinkedIn, inclusiv retail, transport maritim, servicii medicale, agricultură și jocuri.

LinkedIn a măsurat cererea prin analizarea profilurilor utilizatorilor săi, pentru a determina frecvența în care au fost angajați oameni cu competențe diferite.

Cloud computing a ocupat locul doi, care este tehnologia care permite stocarea și gestionarea datelor pe internet. Oamenii care lucrează în acest domeniu dezvoltă arhitectura, proiectează și livrează sistemele cloud.

Pe locul trei s-a aflat raționamentul analitic – capacitatea de a înțelege datele și de a descoperi informații care pot ajuta la luarea deciziilor de afaceri.

Inteligența artificială (AI), este tehnologia care dezvoltă învățarea automată, a fost a patra cea mai solicitată abilitate de către angajatori.

Pe locul au fost design-ul UX, accentul pus pe experiența utilizatorilor în ceea ce privește produsele, în special tehnologia.

Iată clasamentul complet:

  1. Blockchain
  2. Cloud computing
  3. Analytical reasoning
  4. Inteligenţă artificială
  5. UX design
  6. Business analysis
  7. Affiliate marketing
  8. Vânzări
  9. Scientific computing
  10. Producţie video

De asemenea, LinkedIn a făcut şi un clasament pentru aşa numitele „soft skills”, adică acele calități interpersonale pe care angajatorii le doresc cel mai mult la angajaţii lor. Lista arăta foarte asemănător cu clasamentul din 2019, creativitatea menținându-se pe primul loc.

Cu toate acestea, inteligența emoțională a apărut și în Top 5 în acestui an. Aceasta este capacitatea de a percepe, evalua și răspunde atât la propriile emoții, cât și la cele ale altora. LinkedIn a spus că această abilitate subliniază „importanța modului în care reacționăm și interacționăm cu colegii”.

Iată clasamentul pentru soft skills:

  1. Creativitate
  2. Persuasiune
  3. Colaborare
  4. Adaptabilitate
  5. Inteligenţă emoţionala
Te-ar mai putea interesa și
AROBS Engineering începe testarea prototipului AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de management al situațiilor de urgență
AROBS Engineering începe testarea prototipului AlertBox, care va conecta Starlink și Iridium la sistemele naționale de ...
AROBS Engineering, parte a grupului AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță începerea fazei de testare a dispozitivelor prototip AlertBox, create......
Oppo lansează în România telefonul Find X8 Pro, echipat cu camere Hasselblad și ColorOS 15
Oppo lansează în România telefonul Find X8 Pro, echipat cu camere Hasselblad și ColorOS 15
OPPO a lansat la nivel global seria Find X8, Europa fiind regiunea care prezintă în exclusivitate modelul premium, Find ...
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, în valoare de 750 milioane de lei
UniCredit Bank a încheiat cu succes cea mai mare emisiune a sa pe piaţa locală de obligațiuni corporative negarantate, ...
UniCredit Bank anunță finalizarea cu succes a unei noi emisiuni de obligațiuni corporative în lei (negarantate, de rang ...
95% dintre gospodăriile din marile orașe ale UE aveau acces la internet anul trecut
95% dintre gospodăriile din marile orașe ale UE aveau acces la internet anul trecut
Anul trecut, 95% dintre gospodăriile aflate în oraşele mari din Uniunea Europeană aveau acces la internet, comparativ ...