Faţă de finalul lunii iunie 2011, compania are o creştere cu 240% a cifrei de afaceri.
‘Primul semestru din 2015 a fost cea mai bună perioadă de până acum pentru Cemacon: am încheiat un amplu proces de restructurare financiară, am redeschis linia de producţie de la Zalău şi am reuşit să generăm o creştere a cererii de produse Evoceramic într-o piaţă cu supracapacitate cum este cea din Transilvania. În 2010 Cemacon era o companie aflată la un pas de insolvenţă, care acum a ajuns să ocupe locul secund pe piaţa naţională de blocuri ceramice’, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cemacon.
Cemacon operează cu două capacităţi de producţie, ce au un grad de utilizare de peste 90%, ceea ce a adus o creştere cu 33% a volumelor produse în prima jumătate a anului 2015. În acelaşi interval compania a vândut cu 38% mai mult, în termeni de venituri nete din vânzarea de cărămidă, decât în perioada similară a anului trecut, potrivit comunicatului companiei.
‘Odată încheiat procesul de restructurare financiară în primul trimestru al anului 2015, ne-am setat ca obiectiv obţinerea de profit net. Rezultatele financiare raportate le jumătatea anului confirmă atingerea ţintei Cemacon, astfel, în a doua jumătate a anului ne vom concentra pe valorificarea portofoliului actual, printr-o vânzare cât mai eficientă, precum şi pe noile produse pe care le vom alătura gamei Evoceramic, care ne vor permite să ne continuăm dezvoltarea şi să ne atingem ţintele de creştere de aproximativ 35% pentru anul 2015’, a adăugat Liviu Stoleru.
Cemacon SA este al doilea mare producător de sisteme de zidării ceramice din România, compania fiind listată la Bursa de Valori Bucureşti şi deţinută de acţionari instituţionali, fonduri de investiţii româneşti şi străine.