„Anul 2019 a fost vârful unui ciclu de creștere care, pentru CEMACON, a început în 2011, după ce am preluat conducerea companiei. Rezultatele financiare obținute sunt recorduri nu doar pentru CEMACON, ci pentru întreg sectorul în care operăm: rata profitului operațional de 35.08% sau a profitului net de 23.03% sunt repere specifice unor sectoare mai privilegiate și cu un nivel al competiției mai redus decât în sectorul materialelor de construcții”, a declarat Liviu Stoleru, director Ggneral şi preşedinte al Consiliului de Administrație Cemacon SA.
Într-un context de piață favorabil, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri brute cu 41% comparativ cu anul 2018, depășind pragul de 157,2 milioane de lei. Raportat la anul 2018, ponderea veniturilor din blocuri ceramice și mărfuri a rămas similară.
„Contextul de piață s-a menținut pozitiv în 2019, chiar dacă ritmul de creștere a cererii de materiale de construcții s-a plafonat raportat la anul anterior. Investițiile de peste zece milioane de euro în tehnologii de ultimă generație, făcute în ultimii trei ani, ne-au permis să ne consolidăm rezultatele financiare și să punem în practică unul din cele mai frumoase proiecte ale noastre și anume lansarea portofoliului de cărămizi cu vată bazaltică EVOCERAMIC VB. Am trecut astfel de la fabricarea cărămizilor la oferirea de soluții de zidărie cu valoare adăugată și beneficii reale pentru clienții noștri, cum ar fi izolarea termică și fonică garantate pe viață. Totodată acestea au condus la o triplare a profitului operațional și o creștere cu 70% a cifrei de afaceri”, a adăugat Liviu Stoleru.
Aceeași perioadă a însemnat câștigarea de finanțări nerambursabile de mai mult de nouă milioane lei care au facilitat și accelerat investiții semnificative în soluții de eficientizare energetică și în dezvoltarea resurselor umane din companie.
„Pentru perioada următoare rămânem optimiști în capacitatea companiei de a se adapta pieței și schimbărilor ei și vom propune acționarilor un buget construit îndrăzneț pe o premisă de menținere a nivelului cererii de materiale de zidărie și în 2020”, conchide Liviu Stoleru.