Centrala termică provizorie din spațiul fostei CET Titan a fost pornită

13 02. 2023
cet titan

În prezent, acestea asigură o sursă  de producere a energiei termice pentru aproximativ 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Șoseaua Vergului, Bulevardului Basabia și Șoselei Pantelimon (între Piața Delfinului și Hipermarketul Cora).

“Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură se va resimți în special în zona de Est şi Nord-Est, acolo unde, după desființarea CET Titan în anul 2014, alimentarea locuințelor cu agent termic a fost asigurată de la o distanță foarte lungă, prin intermediul CTE Sud (Elcen). Pe măsură ce noile capacități modulare se vor integra în sistemul de termoficare vor fi îmbunătățiți parametrii de livrare pentru celelalte puncte termice care rămân alimentate din CTE Sud”, arată Termoenergetica.

Serviciile conexe închirierii capacităților modulare de producere a energiei termice şi a apei de adaos, respectiv: montajul, instalarea, proiectarea, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare pentru punerea în funcțiune a instalațiilor, precum și supravegherea funcționării, mentenanța, instruirea personalului, au fost realizate de către firma  S.C. Energofor S.R.L..

Capacităţile modulare au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară. Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare CMTEB este de 50 tone/h. Montarea acestora a fost realizată pe amplasamentul din Strada Ion Șahighian nr. 4, din sectorul 3 al Capitalei.

Această sursă de producere a energiei termice este o soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții de către proprietarul terenului, Compania Titan Power.