Centrul Medical Bucovina, la care a fost asociat Cristian-Mihai Adomniţei, intră în portofoliul reţelei private de sănătate Regina Maria

10 02. 2022
centrul medical bucovina

Până la data de 12 ianuarie 2022, firma Centrul Medical Bucovina SRL a fost deţinută de Cristian-Mihai Adomniţei şi Dan-Gabriel Iacob – fiecare dintre ei având 45% din capitalul social al societăţii, şi de Adrian Tătăranu – cu 10% din capitalul social al societăţii.

Cei trei asociaţi ai Centrului Medical Bucovina au decis transferul dreptului de proprietate asupra tuturor părţilor sociale, emise de societate, către Centrul Medical Unirea SRL, potrivit deciziei adunării generale a asociaţilor Centrului Medical Bucovina, din 12 ianuarie 2022, obţinută de Economica.net. Ca urmare a transferului de părţi sociale, Centrul Medical Unirea devine singurul asociat al Centrului Medical Bucovina, reiese din decizia antemenţionată, consultată de Economica.net.

  • Prin urmare, Centrul Medical Unirea SRL va deţine 1.200 de părţi sociale, cu valoare nominală totală de 12.000 de lei reprezentând tot capitalul social al Centrului Medical Bucovina.
    Preluarea Centrului Medical Bucovina de către Centrul Medical Unirea a avut loc la 12 ianuarie 2022.

Centrul Medical Bucovina a avut în anul 2020 profit net de circa 29 de ori mai mic decât în anul 2019.

Centrul Medical Bucovina SRL a încheiat primul an al crizei sociale şi sanitare provocate de Covid-19 cu afaceri nete de 3,54 de milioane de lei, cu peste 20% mai mici decât cele realizate în anul 2019, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net.
Centrul Medical Bucovina a avut profit net de 32.413 de lei în anul 2020, de circa 29 de ori mai mic decât cel obţinut în anul 2019, potrivit bilanţurilor analizate de Economica.net.
Firma a lucrat cu un număr mediu de 14 salariaţi în 2020, faţă de 17 oameni în anul 2019.

Centrul Medical Unirea SRL e deţinut de RM Healthcare Investments SRL, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene.ro.

Centrul Medical Unirea SRL a încheiat primul an al crizei sociale şi sanitare generate de Covid-19 cu afaceri nete de 733,49 de milioane de lei, cu aproape 30% mai mari decât cele realizate în anul 2019, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net.

CMU merge în pierdere din anul 2017 încoace.

Centrul Medical Unirea SRL a avut pierdere netă de 73,99 de milioane de lei în anul 2020, mai mică decât cea raportată pentru anul 2019. Firma a lucrat cu un număr mediu de 2.660 de salariaţi în 2020, în scădere cu 531 de oameni faţă de nivelul indicatorului din anul 2019.

Reţeaua de sănătate Regina Maria va investi cel puțin 1,5 milioane de euro pentru modernizarea diviziei de imagistică a Centrului Medical Bucovina, precum și pentru deschiderea unui laborator de analize medicale de ultimă generaţie, spun oficialii companiei într-un comunicat remis Economica.net.

În pofida contextului actual, avem un buget de investiții similar anilor trecuți, de peste 20 de milioane de euro și continuăm accelerat strategia noastră de dezvoltare, cu scopul de a deservi cât mai mulți pacienți, din toate colțurile țării. Astfel, 2022 va fi un nou an al investițiilor, prioritățile fiind extinderea rețelei și dezvoltarea continuă a infrastructurii medicale din România, precum și a instrumentelor digitale – telemedicina și teleradiologia, care au rolul de a oferi acces la medicină de calitate, chiar și pacienților din zone cu deficit de medici. Achiziția Centrului Medical Bucovina aduce în rețea o echipă de experți cu o structură bine închegată, cu rezultate remarcabile și un potențial mare de creștere. Prin standardele comune de calitate ne propunem să oferim acces la cele mai bune servicii medicale integrate și interdisciplinare, iar pacienții și abonații noștri din zona de nord-est a țării vor avea acum parte de serviciile complexe ale Rețelei, în proximitate”, a declarat Fady Chreih, CEO al rețelei de sănătate Regina Maria.