Centura București: Au fost forați 251 de piloți din cei 372 necesari pasajului Olteniței – secretar de stat

21 04. 2021
oltenita6

„Se lucrează în continuare la armarea și cofrarea radierelor, pilelor și culeelor la rampa de coborâre spre Glina și la rampa de urcare dinspre Berceni. A început cofrarea și turnarea pilelor aferente inelului central. Se lucrează la lărgirea Centurii Bucureștiului dinspre Berceni pentru devierea locală a traficului, în vederea realizării radierelor rampei de coborâre spre Berceni”, a detaliat stadiul lucrărilor secretarul de stat care vizitează săptămânal șantierele din jurul Capitalei.

Potrivit lui, la acest pasaj continuă relocarea utilităților pe toate zonele. „Se lucrează la canalizarea pluvială pentru preluarea apelor din zona pasajului, spre Popești Leordeni. Au fost aduse în șantier conductele din pafsin (un material compozit, poliester armat cu fibră de sticlă și inserție de nisip) cu diametre de 1200 mm și 1400 de mm, necesare canalului colector”, a adăugat Scrioșteanu.
El a mai spus că a avut o discuție cu antreprenorul general și cu sub-antreprenorii pentru a fi sigur că toate firmele românești sub-contractate pentru execuția lucrărilor sunt la zi cu încasările, având în vedere că și CNAIR este cu plățile la zi către antreprenorul general.

 

Ministerul Transporturilor e emis pe 29 iulie 2020 autorizația de construire pentru Pasajul Olteniței, ultimul proiect de pasaj de pe Centura Capitalei care mai aștepta undă verde pentru a fi pornit.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare și execuție „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) și A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura București – DN4 (Oltenița), km 29+500 – km 33+190„ . Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169.508.442,60 lei fără T.V.A.

Durata contractului este de 150 de luni începand de la data atribuirii contractului, din care: 6 luni proiectare, 24 de luni execuție, 120 de luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Amenajarea nodului este denivelată și presupune construcția unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 29+500 și se termina la km 33+190 pe centura existent și include și sensul gratoriu de la km 35+450. Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe directia București) și aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcția Oltenița).

Citește și Secretar de stat Transporturi: În doi ani vom finaliza cinci pasaje de pe Centura Capitalei iar în trei ani, A0 Sud