Valoarea estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor pe acest tronson este de până la 42 de milioane de lei, fără TVA, potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Contractul prevede „realizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a centurii rutiere a Municipiului București: lot 1: sector A1(55+465)-DN7 (km 64+160), având un progres fizic la data rezilierii de 86,50%”.
Durata de derulare a noului contract cuprinde 12 luni perioadă de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.
Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire la patru benzi a acestui tronson, CNAIR a semnat în 2011 contract cu Asocierea S.C. DELTA A.C.M. 93 S.R.L. & AZVIRT LLC & S.C. MAXIDESIGN S.R.L. Valoarea acelui contract era de 106,61 milioane de lei, fără TVA, conform datelor de pe site-ul CNAIR.
În iunie 2019, CNAIR a anunțat rezilierea contractului pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al Centurii Bucureşti. Decizia a fost luată după ce reprezentanţii CNAIR au constatat că Asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC & SC Maxidegisn SRL a abandonat practic şantierul.
Pe lângă acest tronson din sectorul nordic, CNAIR a mai scos la licitație și lărgirea la patru benzi a tronsonului din sectorul sudic al Centurii București, cuprins între A1(Chiajna) și DN5 (Jilava). Lansată în ianuarie 2021 și cu o valoare de până la 796 milioane de lei, această procedură a fost suspendată însă înainte de a fi depuse ofertele, conform SEAP.
Tot pe Centura București, CNAIR are în derulare contract pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre DN2 și A2 (Tirrena Scavi) și pentru construirea pasajelor Mogoșoaia (Strabag), Domnești (Straco – Tracon), Berceni (Trameco) și Oltenița (Itinera).