Centura București: constructor din Slobozia atacă la Curtea de Apel câștigarea tronsonului DN 2 – A2 de către italienii de la Tirrena

Povestea fără sfârșit a modernizării Centurii Capitalei continuă cu o nouă luptă la Curtea de Apel București. Constructorul din Slobozia Oyl Company Holding contestă și în instanță câștigarea contractului pentru tronsonul DN 2 - A2 de către italienii de la Tirrena Scavi.
Anemona Andone - lun, 29 iul. 2019, 19:18
Centura București: constructor din Slobozia atacă la Curtea de Apel câștigarea tronsonului DN 2 - A2 de către italienii de la Tirrena

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins pe 3 iulie contestația formulată de firma din Slobozia împotriva desemnării italienilor de la Tirrena Scavi drept câștigători ai contractului pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului DN 2 – A2 din Centura București.

Nemulțumit de decizia CNSC, constructorul ialomițean a depus recurs la Curtea de Apel București, potrivit datelor din platforma de achiziții publice SEAP.

Rămâne de văzut dacă italienii vor rămâne căștigători și în urma deciziei CAB sau vor fi reevaluate din nou ofertele la licitația lansată cu peste doi ani în urmă.

Cert este că, odată semnat contractul cu firma câștigătoare, aceasta va putea demara imediat lucrările, având în vedere că săptămâna trecută a fost emisă Autorizație de Construire pentru lucrări de 159,49 milioane de lei pe acest tronson.

Autorizația din 22 iulie 2019 vizează „continuarea lucrărilor aferente Autorizației de construire nr. 038/20.07.2017,din cadrul obiectivului de investiție, „Modernizarea centurii rutiere a municipiului București între A1 – DN 7 și DN 2 – A2,Lot 2: Sector DN 2 – A2 între km 12+300 – km 14+050, km 14+700 – km 19+700 şi km 20+800 – km 23+750, exclusiv lucrările care afectează terenurile aflate în administrarea M.A.P.N. și S.N.S.P.A.”

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitaţia pentru acest tronson din Centura Bucureşti în aprilie 2017 iar patru luni mai târziu a primit 12 oferte.

În februarie 2018, CNAIR a desemnat câştigătoare oferta asocierii chinezo – române Synohidro – Nord Vest Infrastructură și Servicii. Pentru că rezultatul a fost contestat, oferta chinezilor a fost reevaluată iar aceştia au fost descalificaţi în noiembrie. După respingerea ofertei chinezilor, CNAIR a reevaluat şi restul ofertelor și i-a declarat câștigători pe italienii de la Tirrena Scavi.

Până să fie desemnați câștigători la licitația pentru tronsonul din Centura Capitalei, italienii de la Tirrena Scavi fuseseră excluşi de la alte licitaţii din România pe motiv că aveau datorii la Fiscul italian. Între timp ei şi-ar fi plătit datoriile, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

Durata contractului pentru modernizarea secţiunii dintre DN2 – A2 va fi de 123 luni, din care 15 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Contractul estimat la 339 milioane de lei prevede execuția lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din Centura rutieră a Municipiului București, sectorul DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constand în principal în sporirea capacității de circulație de la 2 la 4 benzi, câte 2 pe sens și în eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum și prin reabilitarea pasajelor și a podurilor existente pe aceste sectoare de drum național.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 2.879 de companii cu capital străin au fost înființate în România în primele cinci luni ale anului
ONRC: 2.879 de companii cu capital străin au fost înființate în România în primele cinci luni ale anului
Un număr de 2.879 de societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în România în primele cinci luni din 2024, în scădere cu 1,2% comparativ cu perioada similară din 2023, conform datelor......
Portretul-robot al bucureșteanului „cu fițe”. Ce au în cap românii care își cumpără case în nordul Capitalei
Portretul-robot al bucureșteanului „cu fițe”. Ce au în cap românii care își cumpără case în nordul Capitalei
Nordul bucureștiului este prima zonă din România considerată exclusivistă din punct de vedere imobiliar. O locuință ...
Miliardarul american Warren Buffett a făcut o donație record de 5,3 miliarde de dolari în scopuri caritabile
Miliardarul american Warren Buffett a făcut o donație record de 5,3 miliarde de dolari în scopuri caritabile
Cunoscutul miliardar Warren Buffett, în vârstă de 93 de ani, a donat încă 5,3 miliarde de dolari din acțiunile companiei ...
Un tribunal din Panama i-a achitat pe toți inculpații din dosarul în care era inculpată compania de avocatură Mossack Fonseca, de la care a izbucnit celebrul scandal Panama Papers
Un tribunal din Panama i-a achitat pe toți inculpații din dosarul în care era inculpată compania de avocatură Mossack ...
Un tribunal din Panama a achitat vineri toate cele 28 de persone acuzate de spălare de bani în legătură cu cabinetul ...