Centura Bucureşti: italienii de la Tirrena Scavi au fost desemnaţi câştigătorii contractului pentru modernizarea tronsonului DN2 – A2 – surse
Ultimul tronson din Centura de Nord a Capitalei care mai trebuie lărgit la patru benzi are un nou constructor desemnat: Tirrena Scavi.
Contractul cu italienii va putea fi semnat după soluţionarea contestaţiilor. Iar joi, 13 iunie, a fost depusă şi prima contestaţie. Mai exact, asocierea Oyl Company Holding – Straco Group contestă rezultatul licitaţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).
Până acum, italienii de la Tirrena Scavi au mai fost excluşi de la alte licitaţii din România pe motiv că aveau datorii la Fiscul italian. Între timp ei şi-au plătit datoriile, explică sursele noastre.
CNAIR a lansat licitaţia pentru acest tronson din Centura Bucureşti în aprilie 2017 iar patru luni mai târziu a primit 12 oferte.
În februarie 2018, CNAIR a desemnat câştigătoare oferta asocierii chinezo – române Synohidro – Nord Vest Infrastructură și Servicii. Pentru că rezultatul a fost contestat, oferta chinezilor a fost reevaluată iar aceştia au fost descalificaţi în noiembrie. După respingerea ofertei chinezilor, CNAIR a reevaluat şi restul ofertelor și i-a declarat câștigători pe italienii de la Tirrena Scavi.
Rămâne de văzut cum se va încheia demersul actual de la CNSC al constructorilor români şi dacă lupta va fi dusă mai departe la Curtea de Apel Bucureşti.
Astfel, este posibil ca telenovela cu acest contract, estimat la 339 de milioane de lei, să nu se termine prea curând.
Durata contractului pentru modernizarea secţiunii dintre DN2 – A2 va fi de 123 luni, din care 15 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).
Contractul prevede execuția lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din Centura rutieră a Municipiului București, sectorul DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constand în principal în sporirea capacității de circulație de la 2 la 4 benzi, câte 2 pe sens și în eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum și prin reabilitarea pasajelor și a podurilor existente pe aceste sectoare de drum național.