Centura București: Pasajul Domnești va fi deschis circulației la sfârșitul săptămânii – Grindeanu

Deschiderea circulației pe pasajul suprateran de la Domnești va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Vineri, 11 noiembrie, va avea loc recepția primului sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei.
Anemona Andone - lun, 07 nov. 2022, 13:54
Centura București: Pasajul Domnești va fi deschis circulației la sfârșitul săptămânii - Grindeanu

„Este un moment așteptat de mult timp de bucureșteni, dar și de cei care tranzitează Capitala pe Centura București. Colaborarea constructivă dintre CNAIR și antreprenor a dat rezultate”, a subliniat șeful Transporturilor.

Potrivit lui, ritmul susținut pentru acest proiect, menținut indiferent de anotimp, face posibilă acum deschiderea circulației pe acest pasaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Domnești a fost semnat în mai 2017 cu asocierea STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL pentru suma de 91,55 milioane de lei fără TVA. Subcontractorul  TRACON a preluat șantierul de la finele lui 2020, potrivit pasionaților de infrastructură.

Pasajul Suprateran de la Domnești este foarte aproape de finalizare și în curând va fi deschis circulației, a anunțat la rândul său Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). El a precizat că, vineri, 11 noiembrie a convocat Comisia de Recepție la Terminarea Lucrărilor.

„Este cel de-al doilea proiect finalizat, în ultimile 12 luni, care are ca scop descongestionarea traficului de pe Centura București, după cel de la Mogoșoaia. Anul viitor trebuie să fie finalizate lucrările și la celelalte două pasaje de la Oltenița și Berceni, astfel încât traficul pe centura actuală a capitalei să se desfășoare decent până la finalizarea integrală a A0”, a continuat șeful CNAIR.

Acesta le-a mulțumit companiilor Tracon și Vertatel care au preluat lucrările, după ce Straco a intrat in insolvență, și au reușit sa le finalizeze. „Fară aceste două companii nu am fi putut vorbi astăzi despre deschiderea circulației pe Pasajul Domnești”, a menționat Cristian Pistol.

Așadar, Pasajul Domnești ar putea fi dat în trafic mai devreme de 15 noiembrie, termen anunțat de secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Recent, secretarul de stat a vorbit și despre o eventuală deschidere parțială a Pasajului Berceni până la finalul anului. Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că anul trecut a fost inaugurat Pasajul Mogoșoaia. Rămâne de văzut când vor fi date în trafic și pasajele Oltenița și Cernica.

Lungime: 0,536 km
Antreprenor: Asociera SC STRACO Group SRL – SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL
Stadiul actual: 96%
Contract semnat: 10.05.2017
Valoare: 91,552 milioane de lei fără TVA
Sursa de finanțare este asigurată din POIM, Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...