CEO Ericsson: Guvernele europene ar trebui să încurajeze investițiile 5G ca un mijloc de a reporni economia

Europa riscă să rămână în urmă în ceea ce priveşte lansarea rețelelor de a cincea generație (5G), deoarece operatorii de telefonie amână modernizările la cea mai recentă tehnologie celulară din cauza blocărilor cauzate de coronavirus, spune Börje Ekholm, CEO-ul şi preşedintele Ericsson. Acesta consideră că guvernele ar trebui să încurajeze investițiile pentru 5G "ca o modalitate de a reporni economiile".
Lidia Neagu - vin, 24 apr. 2020, 18:55
CEO Ericsson: Guvernele europene ar trebui să încurajeze investițiile 5G ca un mijloc de a reporni economia

Pandemia îngreunează livrarea serviciilor furnizorului de echipamente de comunicații, deși aceasta a avut doar un efect limitat asupra veniturilor operaționale și a fluxului de numerar în primul trimestru, se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

„Ericsson a avut rezultat solid în primul trimestru, cu un impact limitat din cauza pandemiei Covid-19. Un indicator important al execuției strategiei noastre este îmbunătățirea marjei brute. Marja brută din T1 a crescut la 40,4% (38,5%) YoY, determinată de îmbunătățiri de-a lungul segmentelor. Ne așteptăm ca industria noastră să manifeste rezistență pe toată perioada pandemiei și suntem bine poziționați cu o ofertă competitivă de produse 5G și o structură de costuri”, a spus şeful companiei.

Pandemia a dus la amânarea licitațiilor europene pentru acordarea spectrului 5G în țări precum Spania, Austria și Polonia, iar licitația din Marea Britanie, programată pentru al doilea trimestru, ar putea fi, de asemenea, amânată, potrivit informaţiilor din presa internaţională. O amânare generală a investițiilor în 5G ar fi un regres pentru Ericsson.

„Deși am reușit să ne îmbunătățim poziția în Europa, suntem preocupați că investițiile în 5G în Europa întârzie să apară. Aceasta înseamnă că Europa ar putea rămâne în urmă la o infrastructură digitală critică pentru viitor. Criticalitatea infrastructurii digitale a fost în continuare evidențiată în timpul pandemiei. Considerăm că guvernele ar trebui să încurajeze investițiile 5G ca o modalitate de a reporni economiile”, este mesajul lui Borje Ekholm.

Ekholm a declarat că există o incertitudine în ceea ce privește volumele de vânzări din timpul pandemiei de Covid-19 și situația macroeconomică, dar cu vizibilitatea actuală „nu avem motiv pentru a ne schimba obiectivele financiare pentru 2020 și 2022″.

Acesta a precizat că echipamentele 5G ale companiei sunt folosite în 29 de rețele live pe patru continente. „Ca o dovadă suplimentară a tehnologiei noastre de vârf, ni s-a acordat o cotă de piață crescută de la unul dintre operatorii din China”. Totuşi, valoarea exactă și impactul marjei din implementările 5G din China vor fi evaluate după deciziile privind cota de piață de la toți operatorii.

În România, implementarea serviciilor de digitalizare ar aduce în economia României, în perioada 2020 – 2026, o valoare adăugată de 9 miliarde de euro, din care 3-4 miliarde de euro numai datorită reţelelor 5G, a afirmat, în luna octombrie a anului trecut, la conferinţă de specialitate, Dragoş Mircea Rebegea, şef vânzări pentru România & Moldova la Ericsson.

Însă, în România licitaţia pentru serviciile 5G a fost amânată de mai multe ori şi nu din cauza pandemiei de COVID-19. Cel mai recent termen avansat de ANCOM pentru lansarea licitaţiei este ultimul trimestru al anului. Până atunci, arbitrul pieţei telecom şi-a propus să definitiveze documentaţia de licitaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri. Motivul? Rusia va stopa livrările de azi
Preţurile de referinţă la gaze naturale pe piaţa din Europa au crescut vineri, după ce OMV AG a anunţat că Rusia va stopa livrările de sâmbătă, transmite Bloomberg....
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Mișcări negative pe piața auto. GM concediază 1.000 de oameni, Northvolt, aproape de insolvență
Schimbările din piața auto au adus multe vești neplăcute pentru toți membrii săi, fie ca sunt producători, fie ca ...
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Sectorul în care lipsa lichidității creează probleme mari: ”Poți să ai profit, dacă n-ai lichiditate, falimentezi”
Lipsa lichidității creează probleme mari în agricultură, într-un an în care seceta a calamitat producția agricolă ...
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă anul acesta cadourile se cumpără preponderent din economii
Ce-și doresc românii sub bradul de Crăciun? Femeile și generația Z au predilecție pentru daruri în bani, chiar dacă ...
Anul acesta, cadourile de Crăciun se cumpără cu fondurile din economii (53% dintre respondenți), nu cu bani împrumutați ...