CEO Telekom România: Suntem în discuții privind situaţia contractului prin care clienţii noştri au acces la reţeaua 4G a Orange
„Nu doresc să comentez asupra situaţiei contractului deoarece suntem încă în discuţii cu Orange. În trecut, acordul cu ei a fost de ajutor, situaţia este acum puţin diferită întrucât avem şi noi infrastructura noastră. Dar suntem în discuţii să vedem ce opţiuni avem”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Majoros.
În februarie 2016 cei doi operatori au semnat un acord prin care clienții Telekom România aveau acces la tehnologiile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile. În schimb, Orange şi-a completat portofoliul existent la acea dată de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania,
Operatorul, la care statul român deţine încă un pachet consistent de acţiuni, a raportat o scădere de 5,3% a veniturilor pentru trimestrul al treilea din acest an faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 227 de milioane de euro, în timp ce profitul EBITDA (înainte de dobânzi, impozitare, deprecieri şi amortizări) a coborât cu 4,2%, la 41 milioane de euro.
În primele nouă luni ale anului, veniturile Telekom România au scăzut cu 2,1%, la 691 de milioane de euro, în timp ce profitul EBITDA s-a redus cu 5,8%, la 112 milioane de euro.
Scăderile au fost cauzate de încasările mai mici obţinute din business-ul de comunicaţii fixe, în timp ce veniturile din comunicaţii mobile şi servicii pentru companii au evoluat pozitiv, potrivit companiei.
Grupul de companii Telekom România este format din Telekom România Communications (fosta Romtelecom), unde statul român încă deţine 46% din acţiuni, şi Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote România).
Telekom România Mobile avea 4,6 milioane de clienţi la sfârşitul lunii septembrie, în scădere cu 2,7% în principal ca urmare a eliminării cartelelor SIM inactive. Din totalul clienţilor, 36% au abonamente, iar restul cartele preplătite.
Pe segmentul business, baza de clienţi a crescut cu 8,8% în trimestrul al treilea, au adăugat reprezentanţii Telekom.