CEO-ul Essensys Software a devenit noul preşedinte al Asociaţiei Industriei de Software

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, are, începând cu 18 iunie, un nou președinte, în persoana lui Mihai Matei, CEO Essensys Software, care îl va înlocui pe Teodor Blidăruș. Printre principalele sale obiective în noua funcție se numără dezvoltarea asociaţiei, atât din punct de vedere al impactului proiectelor derulate, cât și raportat la numărul membrilor, precum și consolidarea relațiilor cu factorii politici și sociali care vizează proiecte din sfera comună.
Economica.net - vin, 19 iun. 2020, 12:20
CEO-ul Essensys Software a devenit noul preşedinte al Asociaţiei Industriei de Software

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul IT, Mihai Matei este absolvent al Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” și al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București. În anul 2005 acesta a fondat compania Essensys Software, jucător de top pe piața de software și servicii IT. Membru activ în Asociație încă de la aderare, Mihai Matei este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară. El reprezintă ANIS în consiliul director al Confederației Patronale Concordia, iar înainte de a ocupa poziția de președinte al Asociației, Mihai Matei a fost vicepreședinte al ANIS.

„Este o onoare să ocup funcția de președinte al ANIS, organizație patronală reprezentativă a industriei de software și servicii, cu o tradiție de peste 22 ani în România. Alături de colegii din consiliul director și din echipa executivă, vrem să continuăm tradiția ANIS și să dezvoltăm în continuare Asociația. În privința planurilor de viitor, cred că în perioada următoare, România are o oportunitate unică de a începe o reală transformare digitală la nivelul serviciilor și instituțiilor publice. Promovarea ideilor și proiectelor noastre privind digitalizarea și modernizarea serviciilor publice va fi o prioritate în mandatul meu, alături de atragerea de noi membri în cadrul ANIS. O altă prioritate a mandatului meu va fi consolidarea și dezvoltarea relației bune pe care o avem cu Confederația Patronală Concordia”, a declarat Mihai Matei, Președinte ANIS.

În cadrul noului consiliu director al ANIS poziția de vicepreședinte este deținută de Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec, iar membrii consiliului director sunt: Catalina Dodu – Country Manager, Atos IT Solutions and Services, Bogdan Florea – CEO, Connections Consult, Daniel Ilinca – CEO, Softbinator Technologies, Ion Moldoveanu – Vice Presedinte, Technology Management, Deutsche Bank, Radu Postolache – General Manager, Qualysoft Information Technology, Oleg Roibu – Legal & Public Policy Director, eMAG și Daniel Rusen – Director Marketing & Operațiuni, Microsoft România.

Cu peste 22 de ani de activitate pe piața locală, ANIS reprezintă interesele companiilor de IT la nivel politic și social și contribuie, totodată, la identificarea problemelor întâmpinate de această industrie pe plan local, respectiv implementarea de soluții eficiente în acest sens. Acțiunile Asociației au avut, de-a lungul timpului, un aport semnificativ în creșterea pieței interne de IT și în promovarea României ca destinație de outsourcing cu valoare adăugată mare.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...