“Vorbim de un total de câteva zeci de mii de pasageri care sunt afectați pe timpul verii de zborurile anulate. Din acest total, România e undeva la 20%, iar pentru lunile de vară, costurile de compensare sunt aproape de 100 de milioane de euro. Compensăm oamenii în mod corespunzător”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă József Váradi, CEO Wizz Air.
Acesta a mai precizat că luna trecută nu a fost anualat niciun zbor din România, iar pentru întreaga rețea, Wizz Air a realizat anul acesta 99,5% din zboruri.
Anul acesta, compania a zburat 115% capacitatea dinainte de pandemie, față de media din industria aviatică, de 96%.
În România, Wizz Air este cea mai mare companie aeriană, cu o cotă de piață de 54%. Celelalte companii au cote de 13%, 10%, 9%.
Pentru acest an, compania se așteaptă să transport 13 milioane de pasageri în/dinspre România, dață de 9,79 milioane transportați anul trecut. Pentru perioada ianuarie-septembrie, Wizz a înregistrat o creștere cu 43% a numărului de pasageri transportați.
Jumătate din această cifră este generată de psagerii transportați de la baza din București. Pentru acest an, Wizz estimează că va transporta 6,12 milioane de pasageri, față de 4,32 milioane anul trecut. Cota de piață pe aeroportul din București este de 42%, urmată de celelate companii, cu cote de 17%, 16% și 8%. În primele nouă luni din acest an și pentru operațiunile de la București s-a înregistrat o creștere cu 43% a numărului de pasageri transportați, potrivit cifrelor companiei prezentate în cadrul conferinței de presă.