„Capitolul de urgenţe rămâne nemodificat în cadrul legii 95, alături de capitolele cu medicamentele şi cu Şcoala Naţională de Sănătate Publică. Singura modificare care se face la capitolul Urgenţe se referă la faptul că preluăm la finanţarea pe bugetul de stat şi ambulanţele”, a spus Cepoi.
El a arătat că o primă variantă a proiectului va fi făcută publică marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar după ce organismele internaţionale de finanţare trimit punctele de vedere asupra draftului, textul va mai fi trecut o dată prin Guvern şi trimis apoi în dezbatere publică.
„Am prezentat astăzi principalele modificări pe care proiectul de lege le propune, urmând ca după ce primim şi punctele de vedere ale instituţiilor financiare internaţionale, acesta să mai fie trecut odată prin Guvern şi apoi supus dezbaterii publice la transparenţă decizională”, a explicat Cepoi.
El a subliniat că legea „are impact bugetar important” şi necesită „girul instituţiilor financiare internaţionale” cu care România are acorduri, Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Comisia Euroeană (CE).