Cepoi: Se concepe o strategie a sănătăţii pe minimum 4-5 ani, precondiţie pentru a obţine fonduri UE

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, spune că un grup de lucru elaborează o strategie a sănătăţii pe minimum patru - cinci ani, aceasta fiind o precondiţie pentru a se putea accesa fonduri europene necesare pentru infrastructura spitalicească.
Economica.net - vin, 01 iun. 2012, 20:45
Cepoi: Se concepe o strategie a sănătăţii pe minimum 4-5 ani, precondiţie pentru a obţine fonduri UE

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu-Mureş, că a discutat cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, pe tema implicării sistemului de sănătate în programele care beneficiază de fonduri structurale europene.

El a spus că un grup de lucru elaborează o strategie a sănătăţii pe minimum patru – cinci ani, aceasta fiind o precondiţie pentru a se putea obţine fonduri europene, necesare pentru infrastructura spitalicească din România.

„Noi avem o mare problemă cu rezolvarea infrastructurii asistenţei medicale, în special a infrastructurii spitaliceşti. Va trebui să obţinem fonduri cu această destinaţie. Prima condiţie pe care trebuie s-o îndeplinim este o strategie a sănătăţii pe termen de cel puţin patru sau cinci ani, cu o procedură de monitorizare a acestei strategii, deci este precondiţie pentru a putea solicita acest lucru. În momentul de faţă, există un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care lucrează la această strategie şi vom face paşii următori. Se intenţionează acest lucru, sper să şi reuşim”, a spus Cepoi.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, şi şeful Clinicii de Urologie şi Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Ionel Sinescu, participă la Târgu Mureş la întâlnirea Asociaţiei naţionale a rectorilor şi decanilor facultăţilor de învăţământ medical şi farmaceutic din România.

Te-ar mai putea interesa și
Crizele întăresc „regatul cocainei”. Piaţa globală a spart noi recorduri în 2023 (raport ONU)
Crizele întăresc „regatul cocainei”. Piaţa globală a spart noi recorduri în 2023 (raport ONU)
Producţia, confiscarea şi consumul de cocaină au bătut noi recorduri în 2023, crima organizată fiind alimentată de crize, conform raportului anual al Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri......
Moartea cărbunelui în UE. Consumul şi producţia au ajuns la cele mai scăzute valori, în 2024
Moartea cărbunelui în UE. Consumul şi producţia au ajuns la cele mai scăzute valori, în 2024
Producţia şi consumul de cărbune în Uniunea Europeană au înregistrat cele mai scăzute niveluri în 2024, ajungând ...
Criză în România – Încă o gaură. Cel mai mare deficit de cont curent din UE, în primul trimestru din 2025 (date Eurostat)
Criză în România – Încă o gaură. Cel mai mare deficit de cont curent din UE, în primul trimestru din 2025 (date ...
Uniunea Europeană a înregistrat un excedent de cont curent de 114 miliarde de euro (2,5% din PIB) în primul trimestru ...
Mediul privat începe să fiarbă: O firmă din Mureș intră în grevă fiscală ca urmare a noilor taxe. Mesaj dur către autorități
Mediul privat începe să fiarbă: O firmă din Mureș intră în grevă fiscală ca urmare a noilor taxe. Mesaj dur către ...
O firmă din Mureș a transmis presei un comunicat în care anunță că intră în grevă fiscală ca urmare a noilor taxe ...