Cererea pentru zborurile interne a crescut cu 200%, în ultimul an, unele destinaţii sunt mai ieftine decât trenul – Vola.ro

Economica.net
12 10. 2016
cluj_napoca_location1_11321400

Conform analizei, există deja oraşe din România spre care sunt şanse foarte mari să fie mai avantajoasă o călătorie cu avionul decât cu trenul. Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi sunt cele mai solicitate destinaţii interne, cu plecare din Bucureşti. Preţul unui bilet de avion pe o rută internă începe de la 17 euro (bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti – Cluj-Napoca) şi poate ajunge până la 195 euro (Bucureşti-Oradea).

‘Este frapantă schimbarea atmosferei pe rutele de avion interne. Spre deosebire de acum trei ani, zborurile interne nu mai sunt accesibile doar oamenilor de afaceri şi celor care se deplasează în interes de serviciu. Zborurile interne sunt alese acum şi de către tinerii care merg să îşi viziteze părinţii, care merg la evenimente şi festivaluri, de cupluri sau de grupuri de prieteni care pleacă într-un city break în ţară’, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Dacă în cazul biletelor de avion spre destinaţii din afara ţării, turiştii încearcă să rezerve cât mai din timp, media fiind de 6 săptămâni, în cazul biletelor de avion spre destinaţii interne, cele mai multe rezervări se fac în aceeaşi luna cu data plecării, chiar şi cu o săptămână înainte de plecare.

‘Dacă în urmă cu 5 ani, operatorii de zboruri interne cumulau 2.000 de locuri pe săptămână, astăzi, cei patru operatori care efectuează zboruri interne pun la dispoziţie săptămânal între 3.000 şi 4.000 de locuri cu plecare din Bucureşti spre Cluj, Iaşi şi Timişoara. Principalul operator pe rutele interne este Tarom, urmat de Blue Air şi Wizz Air. Ryanair este cea mai nouă companie care operează şi curse interne în România, cu perspective mari de creştere în special spre Timişoara. De la 1 noiembrie, compania Ryanair va opera 14 zboruri săptămânal pe ruta Bucureşti – Timişoara. În timp ce cursele interne Tarom se efectuează cu aeronave ATR 42/72 de maximum 68 de locuri, companiile low-cost, Ryanair, Wizz Air şi compania Blue Air, operează cu aeronave Boeing sau Airbus de peste 140 locuri, se arată în analiză.

Vola.ro este cea mai mare agenţie online de turism din România, deservind persoane fizice sau companii şi oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie şi low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

În 2015, Vola România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 42,47 milioane de euro, înregistrând o creştere de 54% faţă de 2014, iar la nivel de grup, cifra de afaceri a fost de 63,25 milioane de euro.

Anul trecut, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch