Potrivit unui comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Bogdan Darius Vâlcov, bugetul acestei sesiuni se ridică la 200 milioane lei, iar bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2,700 miliarde de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării, scrie Agerpres.
Schema are ca obiectiv susţinerea de la bugetul de stat, prin alocări nerambursabile, a costurilor salariale înregistrate pe o perioadă de doi ani consecutivi, în limita salariului mediu brut pe economie, de către întreprinderi din toate sectoarele de activitate care dezvoltă proiecte de investiţii şi creează minimum 10 noi locuri de muncă, din care 3 locuri de muncă pentru lucrători defavorizaţi, precizează MFP.
Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, doar prin poştă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, menţionându-se pe plic: ‘Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 332/ 2014’.
Înregistrarea cererilor la Registratură generală a Ministerului Finanţelor Publice se face doar în perioada menţionată. Cererile de acord pentru finanţare înregistrate în afara perioadei se restituie întreprinderilor şi nu sunt luate în considerare în procesul de analiză.
MFP precizează că analiza Cererilor de acord pentru finanţare începe numai după închiderea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanţă ordinea înregistrării acestora. Toate informaţiile privind condiţiile ce trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării, precum şi modul de completare a documentelor necesare se regăsesc în cuprinsul Hotărârii Guvernului nr. 332/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în Ghidul solicitantului, documente publicate pe site-urile Ministerului Finanţelor Publice, la secţiunea Ajutor de stat – H.G. nr. 332 /2014.
Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, începând cu momentul deschiderii sesiunii de înregistrare a cererilor, Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia solicitanţilor, la adresa http://www.mfinante.ro/Ajutordestat, o platformă dedicată prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări, acestea urmând a fi soluţionate cu celeritate.