certSIGN raportează o cifră de afaceri cu 52% mai mare față de anul trecut

certSIGN, companie românească de IT&C şi dezvoltator de soluţii criptografice, a raportat o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 257% comparativ cu primele trei luni din 2022, potrivit unui comunicat.
Lidia Neagu - mar, 30 mai 2023, 16:33
certSIGN raportează o cifră de afaceri cu 52% mai mare față de anul trecut

„Rezultatele financiare înregistrate la nivelul primului trimestru din 2023 reprezintă o confirmare a încrederii mediului de afaceri din România şi din străinătate în serviciile şi soluţiile pe care le furnizăm de peste 15 ani. Pe parcursul primelor trei luni ale acestui an, activitatea noastră în domeniul securităţii cibernetice a înregistrat o creştere semnificativă, de 328%, până la 2,6 milioane de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Performanţa realizată în primul trimestru din acest an şi faptul că proiectele de digitalizare la nivelul companiilor şi organizaţiilor vor continua să progreseze rapid reprezintă o oportunitate enormă pentru continuarea dezvoltării certSIGN. Suntem încrezători că serviciile şi soluţiile pe care le oferim vor aduce valoare adăugată clienţilor noştri, ajutându-i să se adapteze cu succes în era digitală, care să află într-o evoluţie continuă”, a declarat Adrian Floarea, CEO certSIGN.

La cifra de afaceri consolidată din primul trimestru din 2023, cele mai importante contribuţii au fost aduse de serviciile eIDAS, identitate digitală şi securitate cibernetică. Linia de business Servicii de încredere eIDAS cuprinde activităţile pentru care certSIGN se bucură de cea mai mare recunoaştere pe piaţa din România, se precizează în comunicat.

În vederea continuării dezvoltării şi extinderii serviciilor şi soluţiilor furnizate, la începutul lunii mai a acestui an, certSIGN a încheiat un parteneriat tehnologic strategic cu Versasec Credential Management Company, un lider de piaţă în Suedia, specializat în soluţii software de gestionare a identităţii şi accesului de înaltă securitate. În cadrul acestui parteneriat, cele două companii oferă clienţilor o soluţie integrată care asigură o autentificare multi-factor (MFA) complet securizată, începând cu emiterea credenţialelor digitale (certificate digitale pentru semnătură electronică, criptare de date şi autentificare la sistemele IT), inserarea credenţialelor digitale în carduri inteligente, emiterea cardurilor inteligente către utilizatorii finali, gestionarea centralizată şi descentralizată (self-service) a credenţialelor şi a cardurilor inteligente pe parcursul ciclului de viaţă al acestora, până la scoaterea din uz a cardurilor inteligente şi a credenţialelor corespunzătoare.

În 2022, certSIGN a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 76,5 milioane de lei, o creştere cu 14% faţă de anul 2021, EBITDA de 13,8 milioane de lei, +17%, şi un profit net de 6 milioane de lei, o apreciere cu 13% comparativ cu 2021.

Compania investeşte constant în proiecte de cercetare şi dezvoltare, bugetul de anul trecut aferent acestei activităţi ridicându-se la 8 milioane de lei. Printre proiectele realizate în 2022 se numără certME, un sistem de identificare electronică, semnătura la distanţă PAPERLESS şi un upgrade la certSAFE, aplicaţia modulară care oferă elementele necesare pentru a crea o soluţie de Infrastructură cu Chei Publice (PKI) completă, împreună cu serviciile de securitate asociate acesteia, la nivelul unei organizaţii.

certSIGN este o companie românească de IT&C şi principalul producător şi dezvoltator de soluţii criptografice din România. Compania oferă o gamă largă de soluţii de securitate proprietare bazate pe PKI (Infrastructură cu Chei Publice), ajutând organizaţiile să se asigure că întreaga infrastructură, datele şi aplicaţiile lor sunt rezistente împotriva ameninţărilor de securitate în creştere. Compania are o amprentă internaţională importantă, serviciile şi soluţiile acesteia fiind furnizate în peste 20 de ţări din Europa şi Asia.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...