CFR a închiriat prin licitaţie 115,7 km de cale ferată. Câţi bani va primi statul

Economica.net
23 10. 2014
cale_ferata_furt_cablu_14555900

Conform unui comunicat al companiei, remis AGERPRES, operatorul economic SC RC-CF Trans SRL, în calitate de gestionar de infrastructură feroviară, a adjudecat secţiile de circulaţie Ploieşti-Armăşeşti (SRCF Bucureşti) şi Făurei – Urziceni (SRCF Galaţi). Preluarea secţiilor adjudecate, inclusiv a serviciilor de transport feroviar public, se va face în maximum 29 de zile de la semnarea contractului.

Preţul de preluare a fost de 591.500 lei/an pentru secţia Ploieşti-Armăşeşti şi de 166.500 lei/an pentru Făurei-Urziceni.

Gestionarii de infrastructură desemnaţi câştigători sunt obligaţi să preia şi personalul CFR sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, conform legii. Este vorba despre 40 de angajaţi la Secţia Ploieşti – Armăşeşti şi 44 angajaţi la Făurei – Urziceni.

Pentru grupele de secţii neadjudecate, licitaţia pentru închiriere se va repeta pe 25 noiembrie 2014, dată limită şi pentru depunerea ofertelor.

‘Prin închirierea infrastructurii feroviare neinteroperabile, CFR SA respectă angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, iar gestionarii de infrastructură care vor administra aceste secţii de cale ferată îşi aduc aportul la menţinerea transportului feroviar în aceste zone’, a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.