CFR S.A. a aprobat și publicat Planul de Administrare pentru perioada 2023 – 2027

Planul de Administrare al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. pentru perioada 2023 - 2027, care stabileşte misiunea, obiectivele, acţiunile, resursele şi indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari pentru următorii patru ani, a fost aprobat, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 02 oct. 2023, 17:03
CFR S.A. a aprobat și publicat Planul de Administrare pentru perioada 2023 - 2027

Potrivit unui comunicat de presă al companiei feroviare, transmis luni AGERPRES, documentul poate fi consultat pe site-ul CFR S.A. la secţiunea „Despre noi/Programe şi strategii/Planul de administrare pentru perioada 2023 -2027”.

Planul de Administrare al companiei analizează situaţia actuală a infrastructurii feroviare şi a companiei în contextul evoluţiei pieţelor transporturilor de călători şi marfă din România şi stabileşte planul strategic şi tactic de dezvoltare a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A. pe durata mandatului Consiliului de Administraţie.

Conform documentului, necesarul total de finanţare din fonduri publice activităţilor din perioada avută în vedere, determinat conform prevederilor legale în vigoare, este de 24 miliarde de lei.

„Principalele ipoteze luate în considerare pentru fundamentarea Planului de Administrare se referă pe de o parte la implementarea riguroasă şi completă a Programului de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă aprobat prin HG nr. 1302/2021, cu modificările şi completările ulterioare, iar pe de altă la asigurarea integrală a finanţării necesare din fonduri publice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Planul de Administrare al companiei subliniază necesitatea dezvoltării transportului feroviar din România, prin transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă, având în vedere că o astfel de abordare poate genera efecte privind creşterea semnificativă a eficienţei economice a sistemului naţional de transport şi reducerea anuală cu circa 4% din PIB a costurilor economiei naţionale privind transporturile, prin reducerea cheltuielilor de finanţare a costurilor generate de transportul rutier. Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi a companiei care administrează infrastructura feroviară din România reprezintă o prioritate esenţială în contextul acţiunilor necesare în vederea dezvoltării transportului feroviar de călători şi marfă din România”, se menţionează în comunicat.

Compania feroviară precizează că Planul de administrare al CFR S.A. asigură conformitatea cu o serie de acte normative care reglementează activitatea în domeniul transportului feroviar.

Astfel, se face referire la Legea nr. 202/2016 privind integrarea sistemului feroviar român în spaţiul feroviar unic european, OUG nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române sau Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/909 al Comisiei privind modalităţile de calculare a costurilor generate direct în urma exploatării serviciului de transport feroviar şi este corelat cu prevederile incidente ale documentelor strategice ale Guvernului şi ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

De asemenea, se are în vedere Programul de Guvernare pentru perioada 2021-2024, Master Planul General de Transport al României (aprobat prin HG nr 666/2016), Programul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030 (aprobat prin HG nr 1312/2021), Programul de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă (aprobat prin HG nr 1302/2021) şi Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare (aprobată prin HG nr 985/2020).

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Europa. Ucraina refuză să semneze un nou acord de tranzit de gaze. Dificultăți pentru Slovacia, Austria și Cehia
Noi probleme pentru Europa. Ucraina refuză să semneze un nou acord de tranzit de gaze. Dificultăți pentru Slovacia, Austria ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu mai este timp în acest an pentru a semna un nou acord de tranzit de gaze cu Ucraina şi a dat vina pe Kiev pentru refuzul de a prelungi......
Încă președintele american Joe Biden i-a propus lui Putin, în 2021, să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
Încă președintele american Joe Biden i-a propus lui Putin, în 2021, să amâne aderarea Ucrainei la NATO cu 10-15 ani
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că omologul său american Joe Biden i-a propus în 2021 să amâne aderarea ...
O țintă aeriană de mici dimensiuni, probabil o dronă, a intrat ieri 6 km în spațiul aerian național
O țintă aeriană de mici dimensiuni, probabil o dronă, a intrat ieri 6 km în spațiul aerian național
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că o ţintă aeriană de mici dimensiuni a intrat şase kilometri în ...
Lipsesc mai multe medicamente pentru bolnavii de cancere. Cauzele discontinuităţilor, explicate de Ministerul Sănătăţii
Lipsesc mai multe medicamente pentru bolnavii de cancere. Cauzele discontinuităţilor, explicate de Ministerul Sănătăţii
În rapoartele transmise de Agenţia Naţională a Medicamentului au fost identificate discontinuităţi pentru medicamente ...