CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%

19 04. 2024
Lucrari Qiuck Wins

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook, administratorul de infrastructură precizează că între Tălmaciu şi Sibiu lucrările de reparaţii la suprastructura căii pe firul II au ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 45%, iar pe intervalul Teiuş – Războieni, progresul de execuţie pe cele 8 şantiere deschise pe firul I este de 30% – 82%. În cadrul acestor lucrări, constructorii înlocuiesc integral suprastructura căii – şină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale – iar pe intervalul Teiuş – Războieni, pe ambele fire de circulaţie, vor monta inclusiv dale elastice la toate cele 18 treceri la nivel cu calea ferată.

Din cauza acestor lucrări, trenurile de călători între Teiuş şi Aiud şi Unirea – Războieni circulă doar pe firul II (din ambele sensuri) şi cu restricţie de viteză de 50 km/h în zona şantierelor de lucrări deschise pe firul I (pentru protecţia muncitorilor). Între Tălmaciu şi Sibiu, trenurile circulă pe firul I între Tălmaciu şi Şelimbăr (din ambele sensuri) şi cu restricţie de viteză de 50 km/h în zona lucrărilor executate, iar de la Şelimbăr circulaţia spre/dinspre Sibiu este trasată prin Sibiu Triaj.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat şi întârzierile care apar în circulaţia anumitor trenuri şi îi asigurăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport, scopul final fiind creşterea vitezei de circulaţie la 120 km/h şi a gradului de siguranţă”, precizează CFR S.A..

Practic, nouă şantiere sunt operaţionale pe raza SRCF Braşov, în cadrul programului de lucrări tip Quick Wins, pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe 20,55 km de cale ferată, între staţiile Tălmaciu – Sibiu, Teiuş – Aiud şi Unirea – Războieni.

Scopul lucrărilor Quick Wins, finanţate din fonduri nerambursabile PNRR vizează eliminarea restricţiilor de viteză prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate între anumite zone kilometrice, ceea ce va conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători, cu impact direct asupra creşterii siguranţei şi confortului călătorilor şi, în acelaşi timp, diminuarea efectelor adverse asupra mediului. De asemenea, sunt eliminate costurile cauzate de restricţii şi creşte eficienţa activităţii de operare.

Sursa foto: Facebook.com/cfrinfrastructura