În cadrul şedinţei au prezentat amendamente primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, grupul PSD şi grupul USR PLUS, însă doar propunerile edilului general au întrunit susţinerea majorităţii.
În debutul şedinţei, Nicuşor Dan a declarat că bugetul este unul de „deschidere către investiţii” aşteptate de bucureşteni, în domenii precum termoficarea şi infrastructura.
„Este vorba despre investiţii în termoficare – alocăm bani pentru investiţii în termoficare, este vorba despre investiţii în infrastructură – terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert şi deschidem acele restanţe care au rămas pe mediu: registrul spaţiilor verzi şi un nou plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem. Pe scurt, este un buget al curăţeniei, care deschide calea acelor investiţii serioase care să rezolve problemele importante ale vieţii bucureştenilor”, a spus Nicuşor Dan.
El a menţionat că elaborarea bugetului, începută încă din luna ianuarie, a fost un „demers dificil” din cauza situaţiei financiare „extrem de dificile”, deoarece Primăria Capitalei „nu a fost pusă pe nişte baze economice” timp de ani de zile.
„Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu poţi face mari lucrări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci, este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar: Primăria Capitalei se va ţine de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a susţinut edilul general.