CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru trei trasee de bicicletă în zona centrală

Consilierii municipali au aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi realizării a trei trasee de bicicletă în zona centrală a Capitalei. Durata de execuţie este estimată la şase luni. Lăţimea benzilor unidirecţionale va fi de 1,2 - 1,5 m, iar a celor bidirecţionale de 2,5 - 3 m.
Economica.net - J, 14 iun. 2018, 13:34
CGMB a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru trei trasee de bicicletă în zona centrală

Primul traseu include Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu.

Valoarea totală a investiţiei este de 15,4 milioane lei fără TVA. Pista va avea o lungime totală de 17,2 kilometri şi o suprafaţă de 56.930 mp. Numărul locurilor de parcare pentru biciclete – 120.

Al doilea traseu este Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. M. Kogălniceanu – Splaiul Independenţei.

Valoarea totală a investiţiei este de 4,9 milioane lei fără TVA. Pista va avea o lungime totală de 10,15 kilometri şi o suprafaţă totală de 37.850 mp. Numărul locurilor de parcare pentru biciclete – 50.

Al treilea traseu cuprinde Bd. Libertăţii – Bd Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia.

Valoarea totală a investiţiei este de 10,7 milioane lei fără TVA. Pista va avea o lungime totală de 11,6 kilometri şi o suprafaţă totală de 44.250 mp. Numărul locurilor de parcare pentru biciclete – 100.

Potrivit expunerii de motive, traseele propuse sunt implementabile prin folosirea infrastructurii existente.

‘Principiile urmărite în intervenţiile la nivelul circulaţiilor urmăresc reducerea vitezei traficului auto la 30 km/h şi sporirea accesibilităţii rutelor pietonale şi ciclabile. Traseul de biciclişti şi pietonal va fi identificabil de-a lungul său prin pavimentele utilizate, marcajele semnalizatoare, tipologia mobilierului urban şi a iluminatului stradal’, indică documentul.

Pe 4 mai, consilierii municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui alt traseu destinat bicicletelor, de la Piaţa Victoriei, prin Bd. Aerogării şi DN1, până la Bd. Constantin Prezan.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 7,5 milioane lei şi vizează un număr de 34 de străzi, având o lungime de 7,7 kilometri.

Pe 21 aprilie, Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului a aprobat proiectul pentru realizarea celor patru trasee de biciclete pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de 10 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Germania și Austria se opun creșterii substanțiale a bugetului Uniunii Europene
Germania și Austria se opun creșterii substanțiale a bugetului Uniunii Europene
Cancelarul german Friedrich Merz şi omologul său austriac Christian Stocker s-au pronunţat vineri împotriva extinderii semnificative a bugetului Uniunii Europene, în urma unei prime discuţii......
Premierul Bolojan despre Rabla 2025: „Nu există o decizie legată de suspendarea pe un anumit timp a unui program sau a altuia”
Premierul Bolojan despre Rabla 2025: „Nu există o decizie legată de suspendarea pe un anumit timp a unui program sau ...
La finalul ședinței de guvern de astăzi, prim-ministrul Ilie Bolojan a dezmințit informația conform căreia programul ...
Guvernul a aprobat proiectul privind acordarea de tichete energetice consumatorilor vulnerabili
Guvernul a aprobat proiectul privind acordarea de tichete energetice consumatorilor vulnerabili
Executivul a aprobat în şedinţa de vineri iniţiativa elaborată de Ministerul Muncii Familiei, Tineretului şi Solidarităţii ...
VIDEO Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Lotul 2 ar putea fi dat în trafic până la finalul lunii viitoare
VIDEO Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Lotul 2 ar putea fi dat în trafic până la finalul lunii viitoare
Lotul 2 Mizil - Pietroasele al tronsonului A7 Ploiești - Buzău ar putea fi dat în trafic la finalul lunii viitoare, speră ...