CGMB a votat în favoarea mai multor exproprieri în sectoarele 2, 4 și 6 pentru extinderea spațiilor verzi
Astfel, CGMB a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere în vederea amenajării Parcului Moroeni (în Sectorul 2), suma pentru despăgubiri fiind estimată la 9,3 milioane de lei.
De asemenea, a fost aprobată declanşarea procedurilor de expropriere pentru înfiinţarea a trei grădini publice urbane în acelaşi sector: pe strada Cumpenei nr. 6, cu o suprafaţă de 1.079 mp (1,9 milioane de lei); pe strada Periş nr. 6A, cu o suprafaţă de 796 mp (1,4 milioane de lei); pe strada Tuşnad nr. 43, pe o suprafaţă de 985 mp (1,5 milioane lde ei).
Sectorul 2 a mai fost împuternicit să achiziţioneze un teren de 200 de metri pătraţi, în strada Doamna Ghica nr. 1B, în scopul amenajării unei zone verzi, cu extinderea celei existente, dar şi a unui teren de 444 mp pe Şoseaua Mihai Bravu nr. 125, tot în scopul extinderii zonei verzi şi de agrement aferente ansamblului de locuinţe din zonă.
Totodată, a fost aprobat proiectul pentru declanşarea procedurilor de expropriere în vederea extinderii Parcului Tudor Arghezi.
Este vorba despre aproximativ patru hectare de teren şi vor fi expropriate un număr de 13 amplasamente.
Suma totală estimată pentru despăgubiri este de 19,2 milioane lei.
Consiliul General a fost de acord şi cu declanşarea procedurilor de expropriere în vederea construirii unei grădiniţe şi a unei creşe pentru Şcoala Gimnazială nr. 194, bd. Metalurgiei nr. 214 – 220. Suma pentru exproprieri este evaluată la 5,7 milioane de lei.
În ce priveşte Sectorul 6, a fost aprobată declanşarea procedurilor de expropriere în vederea amenajării zonei de promenadă şi agrement strada Liniei (tronson strada Lujerului – strada Valea Cascadelor), suma totală pentru exproprieri fiind estimată la 7,1 milioane de lei.
Tot în Sectorul 6 vor putea fi declanşate procedurile de expropriere în vederea modernizării sistemului rutier pe strada Amilcar C. Săndulescu, suma pentru despăgubiri fiind de 1,2 milioane lei.
De asemenea, Sectorul 6 a fost împuternicit să achiziţioneze două terenuri situate în Splaiul Independenţei nr. 202 şi nr. 202A, în vederea dezvoltării infrastructurii rutiere şi pietonale din zonă.
Pe ordinea de zi iniţială figurau şi alte proiecte, care vizau trecerea unui tronson din Bulevardul Unirii, dar şi a altor artere (Splaiul Unirii, Bulevardul Nicolae Grigorescu, un tronson din Şoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Industriilor şi Şoseaua Gării Căţelu) în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, în vederea reabilitării şi modernizării. Proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi deoarece nu aveau raport de specialitate. De altfel, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat că pe Bulevardul Mihai Bravu şi Calea Dudeşti se desfăşoară lucrări de termoficare, realizate cu fonduri europene, iar contractul de finanţare cu CE prevede că nu se pot realiza alte intervenţii pe traseele respective timp de cinci ani.
„Pe Bulevardul Grigorescu avem alte lucrări care sunt în garanţie. Tocmai de aceea, în sprijinul investiţiei care a venit de la Sectorul 3, dacă dumnealor ne spun exact care este investiţia pe care vor să o facă, e posibil ca lucrările să fie compatibile cu ceea ce a făcut deja Administraţia Străzilor. Dacă spun aşa, în general, ‘daţi-ne tot bulevardul că vedem noi mai târziu ce să facem’, nu putem să dăm un răspuns foarte exact”, a explicat Nicuşor Dan.
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a salutat adoptarea proiectelor care permit exproprieri.
„Ni s-au votat proiectele prin care ni se permite să facem exproprierile necesare pentru amenajarea străzilor Amilcar Săndulescu, Osiei (un rest), şi pentru faza III a Parcului Liniei. Şi fiţi atenţi aici: au votat toţii consilierii generali, şi de la PNL şi de la PSD şi de la USR, inclusiv pentru proiecte ale PSD şi USR pe la alte sectoare”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.