Checkpoint Software: Tehnologia cloud este printre cele mai expuse atacurilor informatice. 18% dintre multinaţionale au fost afectate în 2018

15 05. 2019
cloud_hack_37008200

„Vă recomand să trataţi cu maximă prudenţă orice fişier ataşat venit prin e-mail. Acum, răufăcătorii din mediul virtual practică aşa zisa tâlhărie socială, adică maschează fişiere malware in documente aparent sigure şi atractive pentru victimă: invitaţii la licitaţii, ordine de plată, liste de contacte şi aşa mai departe. Sistemele noastre de securitate compensează cea mai slabă verigă din orice sistem de securitate informatică: omul”, a declarat Itai Greenberg, Vice President Product Management în cadrul Checkpoint Software Technologies Ltd.

Totodată, 30% dintre specialiştii chestionaţi de Checkpoint Software consideră că securitatea tehnologiei este în responsabilitatea exclusivă a furnizorului, ceea ce este greşit.

„Când vorbim de tehnologia cloud, trebuie să avem o abordare holistică, la ambele capete ale binomului utilizator – furnizor. Mai mult, 59% dintre responsabilii cu securitatea infromaţiai nu iau încă în calcul ameninţările informatice prin mobile, iar telefoanele inteligente, neprotejate, sunt porţi perfecte pentru atacurile informatice”, avertizează Greenberg.

Acesta a dat ca exemplu o banală vulnerabilitate în WinRAR – programul de arhivare – ce a pus în pericol peste jumătate de miliard de utilizatori în întreaga lume. Cercetătorii de la Checkpoint au identificat un bug – o eroare de cod – într-o porţiune de software datând din 2006 şi care prezenta o vulnerabilitate în faţa unui cod executabil.

„Imaginaţi-vă că ajungeţi în faţa unui podeţ construit să poată susţine o căruţă şi dvs sunteţi într-un SUV. Podeţul se va rupe. Aşa şi cu porţiunile de software mai vechi, le analizăm linie cu linie pentru a le întări protecţia în faţa ameninţărilor actuale”, explică responsabilul de la Checkpoint Software.

Checkpoint Software Technologies este unul dintre principalii furnizori internaţionali de soluţii de securitate informatică, fondat în Israel, în anul 1993, de către Gil Shwed (CEO) şi Marius Nacht (Preşedinte CA), de origine română.