China: Vânzările auto cresc pentru a patra lună consecutiv

Vânzările auto pe piaţa chineză au crescut cu 16,4% în iulie, a patra lună de creştere consecutivă, pe fondul redresării după criza provocată de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, citat de Agerpres.
Economica.net - mar, 11 aug. 2020, 09:51
China: Vânzările auto cresc pentru a patra lună consecutiv

Luna trecută, livrările pe cea mai mare piaţă auto din lume au urcat la 2,11 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2019, a informat marţi Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM), Agerpres.

În primele şapte luni din acest an, vânzările au scăzut cu 12,7%, la 12,37 milioane de vehicule.

În acest an, Asociaţia Producătorilor Auto din China se aşteaptă la un recul de aproximativ 10% al vânzărilor pe cea mai mare piaţă auto din lume, iar în cazul unui al doilea val de infecţii, declinul s-ar putea adânci la aproximativ 20%.

Într-un semn promiţător pentru producătorii auto globali au care investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 19,3% în iulie, la 98.000 unităţi, încheind astfel declinul din ultimele 12 luni.

„Creşterea vânzărilor arată că atât clienţii cât şi producătorii de automobile electrice şi hibride s-au obişnuit cu situaţia, după ce Guvernul a redus subvenţiile anul trecut”, a apreciat Xu Haidong, oficial în cadrul CAAM.

În acest an, Asociaţia Producătorilor Auto din China se aşteaptă la un declin de aproximativ 11% al vânzărilor de automobile electrice şi hibride, la 1,1 milioane de vehicule.

Vânzările de camioane şi alte vehicule comerciale, care reprezintă aproximativ un sfert din piaţă, au urcat cu 59,4% în iulie, sprijinite de investiţiile guvernamentale în infrastructură, precum şi de reglementările mai dure privind emisiile, aprobate anul trecut. Livrările de maşini de pasageri au crescut cu 8,5%.

Printre producătorii auto care au raportat creşteri ale vânzărilor în iulie se află Great Wall Motor, Geely Automobile şi Toyota Motor.

China este responsabilă pentru 27% din producţia auto globală, faţă de 7% în 2003, conform datelor UBS.

Te-ar mai putea interesa și
Surpriza din noua ofertă pentru clienții casnici a Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu prețurile
Surpriza din noua ofertă pentru clienții casnici a Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu prețurile
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, dar care a ajuns și furnizor pentru mai mult de jumătate de milion de clienși casnici, a actualizat oferta sa de......
România derulează acum proiecte de 1.280 de kilometri de autostradă și drum expres. Mai mult decât a construit în ultima jumătate de secol
România derulează acum proiecte de 1.280 de kilometri de autostradă și drum expres. Mai mult decât a construit în ultima ...
Numărul kilometrilor de autostradă și drum expres aflați în licitație sau proiectare și execuție l-a depășit pe ...
Scad sau nu scad ratele? Analiștii au vești mai degrabă bune. BNR are ședință de politică monetară săptămâna aceasta
Scad sau nu scad ratele? Analiștii au vești mai degrabă bune. BNR are ședință de politică monetară săptămâna aceasta
Pe 4 octombrie va avea loc ședința Consiliului de Administrație al BNR pe probleme de politică monetară. Analiștii ...
Radu Oprea: Trebuie să se întâmple parteneriatul public-privat real, firmele cu capital de stat împreună cu firmele cu capital privat
Radu Oprea: Trebuie să se întâmple parteneriatul public-privat real, firmele cu capital de stat împreună cu firmele ...
Ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, a pledat în faţa oamenilor de afaceri prezenţi miercuri la evenimentul "Ziua ...