China – Xi Jinping merge în Kazahstan şi Tadjikistan

Preşedintele chinez Xi Jinping va asista la un summit regional şi va efectua vizite de stat în Kazahstan şi Tadjikistan în perioada 2-6 iulie, a anunţat duminică Ministerul chinez de Externe, citat de AFP.
AGERPRES - Dum, 30 iun. 2024, 18:14
China - Xi Jinping merge în Kazahstan şi Tadjikistan

„Preşedintele Xi Jinping va asista la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului şefilor de stat din cadrul Organizaţiei de cooperare de la Shanghai, care se va desfăşura la Astana” şi va efectua vizite de stat în Kazahstan şi Tadjikistan, a declarat Hua Chunying, purtător de cuvânt al MAE chinez într-un comunicat.

Beijingul şi-a intensificat recent eforturile diplomatice în Asia Centrală, preşedintele chinez invitând la o aprofundare a legăturilor economice în cursul unui summit organizat de China în luna mai, la care au participat liderii mai multor ţări din regiune, scrie Agerpres.

Vizitele de stat au loc la invitaţia preşedintelui kazah Kasîm-Jomart Tokaiev şi a preşedintelui tadjik, Emomali Rahmon, adaugă comunicatul.

Asia Centrală constituie o verigă esenţială a proiectelor chineze de dezvoltare a infrastructurilor în cadrul proiectului Noul drum al mătăsii.

Beijingul a căutat recent să profite în regiune de consecinţele invaziei declanşate de Moscova în februarie 2022 în Ucraina, care face fostele state sovietice să se alarmeze din cauza unei Rusii din ce în ce mai belicoase, notează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Uber lansează serviciile Yacht, Uber Boat și Uber Cruise în șase destinații din Spania, Grecia, Italia
Uber lansează serviciile Yacht, Uber Boat și Uber Cruise în șase destinații din Spania, Grecia, Italia
Uber lansează noi produse, concepute pentru a ajuta turiștii să călătorească cu barca în unele dintre cele mai populare destinații de vară din Europa. Turiștii vor putea folosi aplicația......
“Regenerabilii” cer apăsat Guvernului să organizeze licitația CfD promisă, cu finanțarea celor 2.000 MW anunțați în eolian și fotovoltaic
“Regenerabilii” cer apăsat Guvernului să organizeze licitația CfD promisă, cu finanțarea celor 2.000 MW anunțați ...
Asociația „Romanian Photovoltaic Industry Association” (RPIA) și Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) ...
Cel mai scăzut nivel al şomajului în zona euro din ultimii 26 de ani – date Eurostat
Cel mai scăzut nivel al şomajului în zona euro din ultimii 26 de ani – date Eurostat
Rata şomajului în zona euro s-a situat la 6,4% în luna mai, stabilă comparativ cu aprilie, conform datelor publicate ...
Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% în luna mai
Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,7% în luna mai
Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7% în luna mai a acestui ...