Întrebat care este numele noii entităţi şi cum va funcţiona aceasta, oficialul ZTE România a evitat să dea un răspuns concret şi s-a limitat să anunţe că numărul angajaţilor români va fi de 250, până la finele anului 2014, şi că operaţiunile vor demara în iunie.
„Centrul va deveni operaţional până la finele lunii septembrie a acestui an şi va fi deservit de aproximativ 250 de angajaţi. Deja au fost recrutate circa 220 de persoane, care în prezent urmează cursuri de instruire. Centrul va fi deschis într-un oraş situat în vestul României şi va furniza servicii de monitorizare a reţelelor operatorilor din 23 de state membre şi non-membre ale Uniunii Europene”, a declarat, joi, directorul de operaţiuni al ZTE România, Lorian Vintilă.
‘Investiţia în România este, la ora actuală, în zona de Resurse Umane. Compania este, deocamdată, în curs de formare. Lucrăm pe ZTE Corporation şi ZTE Germania. Am preluat angajaţi ai altor producători din vestul României. Deci, 600 sunt preluaţi din Germania, iar 200 sunt români. Este vorba despre operaţiuni de service, mentenanţă. Vom mai angaja pentru entitatea din România, care va prelua atât afacerile din Europa Centrală şi de Est, cât şi operaţiuni care se realizează în Austria, Germania şi Olanda. Avem în plan ca, în luna iunie, să începem pe zona de operaţiuni’, a afirmat Lorian Vintilă.
La sfârşitul săptămânii trecute, pe durata unei vizite oficiale efectuate în China, vicepremierul Liviu Dragnea a avut o întâlnire şi cu oficialii companiei ZTE Corporation, iar principala temă de discuţie a fost invitarea companiei pentru a face parte dintr-un viitor parc tehnologic pe care are intenţia să îl creeze Guvernul român.