Chiriile pentru parcările de reşedinţă trebuie plătite până la 31 martie
Reprezentanţii Administraţiilor Domeniului Public au afirmat că plata locurilor de parcare se poate face odată cu achitarea impozitelor locale pe clădiri sau terenuri.
Primăria sectorului 1 aminteşte că din 8 ianuarie cetăţenii sunt aşteptaţi la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 1, din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru depunerea documentaţiei necesare reînnoirii contractului încheiat în anul 2012.
În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reşedinţă care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare.
La nivelul Sectorului 2 există circa 18.000 locuri de parcare, dar cetăţenii nu sunt obligaţi să se prezinte pentru reînnoirea contractelor.
„Singura obligaţie este ca ei să îşi plătească taxa de închiriere, pentru că altfel îl pot pierde prin redistribuire”, a afirmat Cristian Lemnaru, directorul ADP sector 2.
Cei care doresc să închirieze un loc de parcare în sectorul 3 trebuie să se prezinte la sediul serviciului din str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 2-4, iar cei care deţin astfel de locuri să îşi plătească obligaţiile fiscale. Numărul total de parcări de reşedinţă este de 50.000.
Plata aferentă ocupării locurilor din parcările de reşedinţă amenajate pe raza sectorului 4 a debutat odată cu noul an fiscal, respectiv, joi 3 ianuarie, la cele trei sedii ale Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 4. Condiţiile pentru închirierea unui loc de parcare rămân aceleaşi ca şi anul precedent. Astfel, solicitanţii trebuie să aibă domiciliul pe raza Sectorului 4, aceştia putând obţine un singur loc de parcare, corespunzător domiciliului declarat, pentru autoturismul proprietate personală sau cumpărat în leasing. Închirierea locurilor de parcare din sectorul 4 se face pe baza cererii tip eliberate de Serviciul Parcări din str. Străduinţei nr.1, sector 4, conform tabelelor întocmite de către Asociaţiile de Proprietari ale blocurilor limitrofe parcajelor şi în limita locurilor alocate existente pe teren. Acordul de utilizare a locului de parcare se încheie pe o perioadă de un an, iar dacă acordul nu este ridicat de beneficiar în termen de 60 de zile de la întocmire, acesta devine nul. După ridicarea acordului, beneficiarul este obligat să achite taxa aferenta utilizării locului de parcare (în valoare de 59 lei sau 78 lei, în funcţie de zonă) la Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 cu sediul in Calea Şerban Vodă nr. 43.
Pentru a închiria un loc de parcare de reşedinţă, bucureştenii trebuie să depună cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine, plan topografic de situaţie scara 1:500 cu amplasamentul locului de parcare solicitat şi o taxă care variază în funcţie de zonă, de la 50 la 90 lei/loc/autoturism/an.
Dacă până la data de 31 martie 2013 cetăţenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu îşi manifestă intenţia de a-l reînnoi, Administraţia Domeniului Public de Sector poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.