România a fost piaţa cu cea mai bună evoluţie, compania raportând o creştere de 29% a afacerilor pe plan local, la 136,2 milioane lei, faţă de 105,4 milioane lei în 2015.
În primele două luni din 2017, afacerile Fahsion Days au crescut cu aproximativ 70% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, iar pentru întreg anul compania estimează o creştere de 50% a cifrei de afaceri. Estimarea se referă atât la România, cât şi la celelalte pieţe unde este prezentă platforma de comerţ online.
Creşterea ar urma să fie realizată în principal datorită sinergiilor şi colaborării cu eMAG, Fashion Days având acces la soluţiile tehnice şi comerciale dezvoltate de grup, inclusiv la reţeaua de showroom-uri şi puncte de livrare.
Fashion Days a ajuns anul trecut la 500 de angajaţi, din care 420 în România, iar anul acesta îşi va extinde echipa în principal în zona operaţională (depozit) şi IT.
Numărul total de produse comandate în România a ajuns la 1,65 milioane anul trecut, cu 32% peste volumul de 1,25 milioane din 2015.
„Aceste lucruri vin cumva să confirme faptul că reuşim să aducem produsele pe care clienţii şi le doresc. Un alt indicator care întăreşte acest lucru este numărul mediu de produse pe comandă, care a ajuns la 2,54 în medie, faţă de 2,33 în 2015, creştere de 9%”, a afirmat într-o conferinţă de presă Andrei Chirilă, director de marketing în cadrul Fashion Days.
Platforma de retail online de modă este operată de firma Fashion Days Shopping din Bucureşti, care va fuziona prin absorbţie cu eMAG în această vară. Ambele companii sunt controlate de Dante International, subsidiară a grupului sud-african de media şi comerţ online Naspers.
Cele mai bine vândute categorii anul trecut pe Fashion Days au fost încălţămintea, îmbrăcămintea, articolele sportive, denim şi genţi. Cea mai mare piaţă a companiei în România este Bucureştiul, urmat de marile oraşe – Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi. Compania a vândut anul trecut în peste 100 de oraşe.
Două treimi dintre clienţii Fashion Days de anul trecut au fost femei, iar 35% bărbaţi, situaţie ceva mai echilibrată faţă de 2015, când bărbaţii au reprezentat doar 25% din clientelă.