Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule, în creştere cu aproape 13% în primele nouă luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele nouă luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută, cu 11,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,9%, în timp ce volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat în perioada de referinţă, atât ca serie brută, cu 14,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,6%, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 07:49
Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule, în creştere cu aproape 13% în primele nouă luni

În luna septembrie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut faţă de luna precedentă cu 2,1%, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut cu 1,0%.

În luna septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a crescut, atât ca serie brută, cu 5,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a scăzut, atât ca serie brută, cu 10,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, atât ca serie brută, cu 6,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a urcat, atât ca serie brută, cu 15,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,2%.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,7% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+44,0%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,7%), comerţul cu autovehicule (+9,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%).

În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 12,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele nouă luni ale anului în curs, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+18,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,3%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+10,6%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (+9,1%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 16,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017, a consemnat o cifră de afaceri cu 12,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2016.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,8% datorată creşterii înregistrate la comerţul cu autovehicule (+10,9%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+3,9%). Scăderi au înregistrat: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-12,0%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 10,8% cauzată de scăderile înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-17,0%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (-1,9%). Creşteri au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,6%), activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,4%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017 faţă de luna precedentă a scăzut cu 1,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2017, comparativ cu luna septembrie 2016, a înregistrat o creştere cu 6,9% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+76,0%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+4,6%) .

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 9,1% faţă de luna septembrie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna septembrie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+34,9%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+14,6%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,7%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,3%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tour-operatorilor (-0,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2017 a crescut cu 17,2% comparativ cu luna septembrie 2016.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...