Cinci directori noi la EY România

EY România i-a numit pe Claudia Sofianu, Diana Lupu şi Ioana Iorgulescu în funcţia de directori executivi în Departamentul de Asistenţă Fiscală, în timp ce Horiana Istodor a fost numită director executiv în Departamentul de Asistenţă în Tranzacţii, iar Andra Casu a fost promovată în funcţia de director în cadrul Departamentului de Asistenţă Fiscală, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 10:07
Cinci directori noi la EY România

‘Cele cinci colege care se alătură echipei executive a EY România au demonstrat de-a lungul anilor profesionalism, dedicaţie şi o determinare continuă pentru a dezvolta echipele din care fac parte. Alăturându-se acum conducerii companiei, ele vor contribui semnificativ la dezvoltarea serviciilor oferite clienţilor noştri. Mă bucur să lucrez alături de ele şi le doresc mult succes în noul rol!’, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Claudia Sofianu s-a alăturat EY în 2006 în calitate de Consultant în imigraţie, iar în iulie 2010, a preluat conducerea diviziei de Human Capital din cadrul EY România. Claudia lucrează pentru clienţi din diverse sectoare, cum ar fi construcţia de automobile, servicii financiare, energie, farmaceutice şi retail. Claudia a absolvit Facultatea de Drept şi deţine o diplomă de Master în Drept comercial european, scrie Agerpres.

‘Împreună cu colegii am reuşit transformarea unei specializări relativ noi în Romania – asistenţa acordată persoanelor fizice – într-una din ariile de servicii de succes din cadrul departamentului de Taxe al EY. Apreciez în mod deosebit faptul că lucrez cu oameni pentru care consultanţa fiscală este o pasiune, nu doar o slujbă. Ca director executiv, priorităţile mele sunt dezvoltarea în continuare a echipei, precum şi furnizarea de servicii noi către clienţi,’ spune Claudia.

Diana Lupu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în 2000 şi s-a alăturat echipei EY din România în 2007, după ce a lucrat timp de cinci ani pentru TMF Romania. În ultimii ani, a lucrat ca Senior Manager în cadrul diviziei de Conformitate şi raportare, coordonând serviciile de contabilitate, raportare statutară şi conformitate fiscală oferite clienţilor din mai multe industrii. În 2002, a devenit membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, iar în 2005 a devenit membru al ACCA.

‘Promovarea la nivel de director executiv reprezintă o recunoaştere a performanţei mele şi a echipei Global Compliance and Reporting din care fac parte. În noul meu rol, vreau să contribui la creşterea departamentului nostru şi la dezvoltarea serviciilor specializate pentru companiile multinaţionale care îşi reevaluează modul în care operează funcţiile de conformitate şi raportare la nivel global, cu scopul de a îmbunătăţi vizibilitatea şi controlul asupra contabilităţii statutare, a îndeplinirii obligaţiilor fiscale la nivel local, precum şi pentru a reduce costurile’, spune Diana.

Ioana Iorgulescu a fost printre primii profesionişti care s-au alăturat echipei de Taxe Indirecte din cadrul EY România în 2006, după 13 ani de activitate în industria IT şi ca inspector fiscal în cadrul Ministerului de Finanţe.
Ioana s-a specializat în domeniul TVA, acumulând o vastă experienţă în controversele legate de TVA, TVA due diligence şi în proiecte de conformitate şi consultanţă privind TVA. Ioana a lucrat de-a lungul timpului atât pentru clienţi locali, cât şi pentru clienţi internaţionali, cu un focus pe sectoarele de energie şi utilităţi, farmaceutice, producţie şi retail. Este membră a Camerei Consultanţilor Fiscali din România şi a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Ioana este licenţiată a Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi deţine o diplomă de Auditor Fiscal din partea Şcolii Naţionale de Fiscalitate Clermont Ferrand.

‘În 2006, când mi-am început cariera la EY, am fost unul din primii membri ai echipei de TVA care se forma în cadrul departamentului de taxe. A fost o provocare pentru mine, dar şi o plăcere să lucrez în cadrul acestei echipe, să mă dezvolt odată cu ea şi să contribui la dezvoltarea ei. Promovarea mea ca director executiv mi-a adus multă satisfacţie şi reprezintă în acelaşi timp o nouă provocare, aceea de a extinde şi diversifica serviciile pe care le oferim’, spune Ioana.

Andra s-a alăturat EY în 2003 – are peste 12 ani de experienţă profesională lucrând cu clienţi locali şi internaţionali în domeniul taxării companiilor. Andra este membră a Camerei Consultanţilor Fiscali din România, a publicat numeroase articole în presă pe teme legate de aspecte fiscale şi de reglementare şi participă activ ca vorbitor în cadrul conferinţelor şi seminariilor de fiscalitate. Având o expertiză tehnică semnificativă, Andra oferă asistenţă unor clienţi din diferite sectoare, precum bănci, fonduri de investiţii, companii de leasing şi asigurări, companii de petrol şi gaze, dar şi companii din retail şi construcţia de automobile.

‘Cred că promovarea mea la nivel de director reprezintă o recunoaştere a contribuţiei mele la dezvoltarea departamentului nostru de Asistenţă Fiscală. Unul dintre obiectivele mele va rămâne oferirea de servicii de asistenţă fiscală la cel mai înalt nivel clienţilor noştri şi mă voi dedica pentru a-i sprijini să se adapteze cerinţelor fiscale din România, prin asistenţă, structurare şi conformitate fiscală. Fiscalitatea este un factor important în optimizarea afacerii pentru contribuabilii din România, de aceea taxele trebuie să fie adresate în mod continuu ca o prioritate în activităţile de business. Simultan, voi continua să mă concentrez pe serviciile pentru cele două sectoare pe care le coordonez – servicii financiare şi petrol şi gaze, care sunt deosebit de importante pentru economia românească’, explică Andra.

Horiana s-a alăturat EY în 2006, acumulând peste 15 ani de experienţă în evaluare şi analiză financiară. Ea oferă asistenţă clienţilor din diverse industrii pentru a evalua planurile financiare şi de investiţii. Printre clienţii importanţi cu care a lucrat, se numără distribuitori de energie, fonduri de investiţii, companii de petrol şi gaze, companii industriale, dar şi autorităţi publice. În ultima perioadă, Horiana a colaborat cu Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) pentru a contribui activ la dezvoltarea profesiei de evaluator din România, fiind parte a grupului de lucru care elaborează noile standarde de evaluare.

‘Numirea mea în această funcţie este atât o recunoaştere cât şi o apreciere a muncii mele în cadrul EY. În plus, este o oportunitate pe cât de provocatoare, pe atât de plină de satisfacţii şi sunt sigură că mă voi ridica la înălţimea ei. Obiectivele mele principale sunt continuarea dezvoltării portofoliului de clienţi, ca şi a echipei pe care o coordonez’, arată Horiana.

La nivel global anul acesta, EY a promovat un număr record de femei la nivel executiv, reprezentând peste 30% dintre toate promovările realizate şi o creştere de 33% comparativ cu anul 2014.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 27,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 650 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiţii de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Premierul suedez a declarat că țara sa va pune la dispoziţie trei nave de război şi un avion pentru a fi supravegheate infrastructurile esenţiale din Marea Baltică şi „flota fantomă” a......
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că aproape 450 de de şoferi au rămas ieri fără permis de conducere pentru ...
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Începând cu 1 ianuarie 2025, Credit Europe Bank își desfășoară activitatea în România ca sucursală a băncii olandeze, ...
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
Românii pot investi, începând de luni, 13 ianuarie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu ...