Cinci drumari, amendaţi pentru trucarea unei licitaţii organizate de CNADNR. Cine sunt ei

Consiliul Concurenţei a sancţionat cinci companii cu o amendă în valoare totală de peste 3 milioane de lei (aproximativ 663.326 euro) pentru trucarea unei licitaţii organizate de C.N.A.D.N.R. Printre ele: S.C. Plastidrum S.R.L., S.C. Signature Semnalizare S.R.L şi S.C. Swarco România S.R.L. Lista completă a firmelor amendate de Consiliul Concurenţei, în ECONOMICA.NET.
Economica.net - mar, 27 nov. 2012, 13:07
Cinci drumari, amendaţi pentru trucarea unei licitaţii organizate de CNADNR. Cine sunt ei

Iată ce firme au fost amendate de Consiliul Concurenţei în cadrul investigaţiei privind o posibilă înţelegere pentru atribuirea contractului „Lucrări de marcaje rutiere, longitudinale, transversale şi diverse pe drumurile naţionale din administrarea C.N.A.D.N.R. S.A.” şi care e cuantumul amenzilor aplicate:

· S.C. Plastidrum S.R.L. – 1.564.619,35 lei;

· S.C. Signature Semnalizare S.R.L. – 11.573,35 lei;

· S.C. Swarco România S.R.L. – 33.012,00 lei;

· Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH din Austria – 1.192.167,46 lei;

· Eleftherios Kokkinakis LTD din Grecia – 209.333,45 lei.

Cele cinci companii au participat la licitaţie în cadrul unor asocieri: Asocierea Plastidrum (S.C. Plastidrum S.R.L., S.C. Signature Semnalizare S.R.L.) şi Asocierea Swarco (S.C. Swarco România S.R.L., Swarco Heoscont Strassenmarkierung GmbH – Austria, Eleftherios Kokkinakis LTD – Grecia).

Înţelegerea anticoncurenţială s-a realizat între cele două asocieri şi a constat în coordonarea modului de acţiune la procedura de achiziţie publică, astfel încât Asocierea Plastridrum să câştige licitaţiile, iar Asocierea Swarco să asigure numărul minim, de doi participanţi, necesar în cazul procedurii de licitaţie deschisă.

“Cele două asocieri s-au înţeles asupra ofertelor pentru lotul 2 – Craiova şi lotul 6 – Iaşi: Asocierea Plastidrum şi-a adjudecat contractele, iar apoi le-a cesionat către Asocierea Swarco. Înţelegerile de acest tip denaturează concurenţa în cadrul procedurii de achiziţie publică şi conduc la o creştere a preţurilor în detrimentul autorităţii contractante” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Legea concurenţei (nr. 21/1996) interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurenţei, în special cele care urmăresc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Te-ar mai putea interesa și
APIA propune soluții pentru creșterea vânzării de mașini electrice, care au pierdut 33,6% anul acesta
APIA propune soluții pentru creșterea vânzării de mașini electrice, care au pierdut 33,6% anul acesta
Creşterea alarmantă a importurilor de autoturisme rulate vechi şi declinul vânzărilor de maşini electrice noi reprezintă o direcţie greşită pentru România, susţine preşedintele......
Andrieş (MF): În 2025 incertitudinea fiscală este relativ redusă. Planul fiscal pe termen mediu a fost avizat de CE
Andrieş (MF): În 2025 incertitudinea fiscală este relativ redusă. Planul fiscal pe termen mediu a fost avizat de CE
Incertitudinea fiscală este relativ redusă anul viitor, având în vedere faptul că planul fiscal pe termen mediu a fost ...
PSD şi-a prezentat programul de guvernare în domeniile tineret şi demografie
PSD şi-a prezentat programul de guvernare în domeniile tineret şi demografie
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a prezentat, joi, măsurile din domeniile tineret, ...
Chiriașii caută în principal apartamente cu două camere. Care sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe orașe pentru chiriași?
Chiriașii caută în principal apartamente cu două camere. Care sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe orașe pentru ...
Conform platformei Imobiliare.ro, apartamentele cu două camere atrag, în general, peste 40% dintre căutările realizate ...