Cinci localităţi din județele Suceava, Bihor şi Bistriţa-Năsăud au primit atestarea de stațiuni turistice de interes local
Conform deciziei adoptate, vineri, de Guvernul României, în urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, inclusiv prin vizite în teren efectuate de specialiştii din cadrul MEAT, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local: comuna Frumosu (judeţul Suceava), comuna Mălini (judeţul Suceava), municipiul Salonta (judeţul Bihor), oraşul Săcueni (judeţul Bihor) şi zona de agrement Băile Figa – oraşul Beclean (judeţul Bistriţa – Năsăud).
„Menţionăm că zona de agrement Băile Figa este Destinaţie Europeană de Excelenţă, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate şi relaxare, iar localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional şi Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan naţional.
Pe termen lung şi mediu, atestarea acestor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potenţialului turistic, dar şi a resurselor naturale şi antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influenţând, în consecinţă, şi creşterea circulaţiei turistice, dar şi diversificarea ofertelor”, notează ministerul de resort.
Citiți și: România are trei noi staţiuni turistice de interes local (economica.net)
Datele MEAT arată că, până la acest moment, în România sunt atestate 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi 95 de interes local.