Cine e patronul român care plătește mai bine decât multinaționala și ce salarii oferă angajaților

Lanțul Spartan, cea mai mare rețea românească de restaurante fast-food, concurează de la egal cu marii jucători internaționali în ceea ce privelte nivelul salariilor oferite angajaților, arată compania într-un comunicat de presă
Economica.net - mar, 17 sept. 2024, 14:12
Cine e patronul român care plătește mai bine decât multinaționala și ce salarii oferă angajaților

Cu o valoare medie de 6.102 lei pe anul trecut,  Spartan ocupă, la nivel de lanț, locul doi în topul celor mai mari salarii medii brute din industria restaurantelor quick-service din România, conform datelor Coface, la distanță de alte branduri consacrate prezente pe piața locală, arată comunicatul.

Conform sursei citate, anul trecut valoarea salariului mediu brut acordat de lanțul de restaurante românesc fondat de antreprenorul Ștefan Mandachi a fost de 6.102 lei / angajat. Cu doar 14% mai mic decât cel oferit de McDonald’s (7.147 lei), dar cu mult peste salariile medii ale altor companii din acest domeniu, spune comunicatul.

Astfel, Spartan a devansat cu 18% oferit salariul mediu brut oferit de Mesopotamia (5.134 lei), cu 26% în cazul KFC (4.831 lei), cu 30% raportat la Chopstix (4.674 lei), cu 34% Noodle Pack (4.533 lei) și cu 174% Fryday (2.219 lei).

Numărul de angajați ai rețelei Spartan a fost anul trecut de 933. Compania operează 71 de unități în sistem franciză, în 35 de orașe din țară și unul în Europa, respectiv în Castellon. Cele mai multe restaurante Spartan sunt amplasate în municipiul București, respectiv 11 locații.

„Resursa umană calificată este foarte importantă în susținerea ritmului de dezvoltare rapidă a francizei. Investim constant în oameni pentru că ei reprezintă garanția reușitei proiectelor noastre. De asemenea, avem în vedere crearea unei școli de management dedicate pregătirii angajaților noștri”, a declarat CEO-ul Spartan, Gabriel Melniciuc.

Numărul de clienți serviți anul trecut în cadrul rețelei Spartan a fost de 7.000.000, iar cifra de afaceri a depasit 48 de milioane de euro. Compania are în plan extinderea cu 10 noi restaurante în sistem franciză în perioada următoare, inclusiv la nivel internațional.

Lanțul de restaurante Spartan a fost fondat în 2012 de către antreprenorul în serie Ștefan Mandachi și a devenit în 10 ani cea mai mare franciză de fast-food 100% românească din țară.

În 2023, omul de afaceri a vândut compania Strong MND Corporation, care se ocupă de managementul francizei, precum și marca Spartan unui grup de investitori. Ștefan Mandachi a anunțat că a trecut pe plan secund afacerile din zona HoReCa și Real Estate și că se va concentra pe proiectele din domeniul educațional și pe finanțarea startup-urilor în tehnologie, domeniu în care investește din anul 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Portocalele grecești, cele mai vândute în România, s-au ieftinit la producător cu peste 28% față de anul trecut
Portocalele grecești, cele mai vândute în România, s-au ieftinit la producător cu peste 28% față de anul trecut
Urmare a unei producții bune, prețul mediu al portocalelor la ieșirea din stațiile grecești de sortare și ambalare a ajuns la un minim al ultimilor ani. Grecia este principalul furnizor de......
Filmele 4K pe Netflix și meciurile de fotbal, imposibil de vizionat în România dacă viteza internetului va continua să scadă – asociație de profil
Filmele 4K pe Netflix și meciurile de fotbal, imposibil de vizionat în România dacă viteza internetului va continua să ...
Dacă după anul 2010, România a fost recunoscută mulți ani la rând pentru o infrastructură bine dezvoltată pentru ...
Ghinion: Când vine apă multă pe Dunăre, cea mai mare hidrocentrală din România funcționează la doar 60 % din capacitate
Ghinion: Când vine apă multă pe Dunăre, cea mai mare hidrocentrală din România funcționează la doar 60 % din capacitate
După o primăvară și o vară secetoase, care au redus drastic producția de energie hidroelectrică, prognoza arată că ...
Numărul turiștilor străini ajunși în Japonia a scăzut sub 3 milioane în luna august
Numărul turiștilor străini ajunși în Japonia a scăzut sub 3 milioane în luna august
Numărul turiştilor străini în Japonia a scăzut în august sub trei milioane, pentru prima dată în ultimele şase luni, ...