Cine este colonelul Mircea Dogaru, atacat de Băsescu

Colonelul Mircea Dogaru, atacat marţi seară de preşedintele Traian Băsescu,  apare descris în presă de către oficialii Armatei ca fiind "un fost activist de partid adus de Ilie Ceauşescu în armată" înainte de 1989, scrie Hotnews.
ionut.dumitrescu - mie, 25 ian. 2012, 11:14

„Chiar astăzi, foşti colonei din Armata Română, dar care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole unde făceau propagandă lui Ceauşescu, îi vedeam manifestând viguros împotriva a ceea ce s-a făcut până astăzi pentru redresarea Romaniei. (…) Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actual şef al fracţiunii partidului comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin”, a atacat dur preşedintele Băsescu, marţi seară.

Acuzaţiile şefului statului au venit după ce Mircea Dogaru şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), pe care acesta îl conduce, au organizat, marti, la Bucuresti, un miting in Piata Victoriei si un mars de protest care s-a terminat in fata Televiziunii Romane.

Domnul Basescu continua sa fie dezinformat. Declaratiile domniei sale denota frica. A pierdut controlul si se teme. El sa stie ca noi vom fi in continuare in strada si vom protesta„, a declarat pentru HotNews.ro, Mircea Dogaru.

Protestatar de serviciu în ultimii ani

Potrivit HotNews, Mircea Dogaru şi sindicatul său s-au remarcat în special la finele anului 2010 şi începutul anului 2011 prin mai multe proteste îndreptate împotriva preşedintelui Băsescu şi premierului Emil Boc. Protestele conduse de sindicatul lui Dogaru au vizat şi măsura executivului de a recalcula pensiile militarilor. În plus, sindicatul cadrelor militare disponibilizate a susţinut mai multe proteste în Capitală şi ţară pe tot parcursul anului 2011.

Dogaru, caracterizat in presă ca fiind „specialist în manipularea maselor”

Conform EVZ, Dogaru „până în 1982 a lucrat ca istoric militar la Centrul de Studii şi Cercetări. Până în 1988, a fost istoric la Consiliul Politic Superior. Timp de doi ani a lucrat şi la Aeroportul Otopeni. După Revoluţie a lucrat, o perioadă, în structurile de contrainformaţii militare.

Până în 2004, a mai lucrat ca cercetător ştiinţific, la Editura Militară şi în cadrul Direcţiei Siguranţă Militară. Între 2004 şi 2009, a fost consilier în Parlamentul României. Ce nu reiese, însă din CV-ul său este faptul că el a fost ginerele fostului general Vasile Petruţ, comandantul grănicerilor, desconspirat că lucra pentru ruşi.

Tata socru a fost tras pe linie moartă sub comanda lui Ilie Ceauşescu, la Departamentul Propagandă. Acolo l-a adus şi pe ginerele său, Mircea Dogaru care şi-a început, astfel, cariera militară”.

La conducerea SCMDRR, Dogaru este secondat de catre Valeriu Pricina. EVZ spune că „cei doi au făcut parte, până în 1989, din Consiliul Politic al Armatei, instrument de propagandă al elitei comuniste.

Ulterior, colonelul Dogaru a făcut parte din structurile de contrainformaţii militare, fiind „specialist în manipularea maselor”, după cum spune unul dintre membrii organizaţiei. Aşa cum reiese din documentele SCMDRR, Dogaru este „istoric non-conformist”. Pricina, la randul lui, este „specialist în propaganda media.”

Secretar de stat în MApN: „Dogaru, un fost activist de partid adus de Ilie Ceauşescu în armată”

Secretarul de stat în MApN Viorel Oancea, declara în ianuarie 2011 că scandalul pensiilor militare este politic, provocat de liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, „un fost activist de partid adus de Ilie Ceauşescu în armată” şi, deoarece are stagiul militar incomplet, va fi afectat de noua calculare a pensiilor, potrivit Mediafax si citat de Romania Liberă.

„Dogaru (Mircea Dogaru, preşedintele SCMD – n.r.), cel cu sindicatul, a fost activist de partid. A fost adus de Ilie Ceausescu în armată. A stat şase-şapte sau zece ani în armată ca ofiţer şi bineînţeles că el va avea de pierdut. (…) De aia zic că e politic (protestul împotriva recalculării pensiilor, operată de Ministerul Apărării anul trecut n.r.)”, a spus Oancea”.

Te-ar mai putea interesa și
Scăderea programului de lucru duce la disensiuni în interiorul Guvernului spaniol. Executivul și-a luat angajamentul față de sindicate ca săptămâna de lucru să fie de 37,5 ore
Scăderea programului de lucru duce la disensiuni în interiorul Guvernului spaniol. Executivul și-a luat angajamentul față ...
Viziunile diferite ale partidelor care formează coaliţia guvernamentală din Spania cu privire la modul cum ar trebui implementată măsura reducerii duratei programului săptămânal de lucru,......
Statele Unite impun sancțiuni împotriva unui grup IT din China, pe care-l acuză că sprijină hackeri care sabotează companii americane
Statele Unite impun sancțiuni împotriva unui grup IT din China, pe care-l acuză că sprijină hackeri care sabotează ...
Guvernul american a anunţat vineri că va adopta sancţiuni contra unui grup chinez specializat în securitate cibernetică, ...
Vinurile roșii franțuzești se confruntă cu un declin „existenţial”, din cauza schimbării gusturilor printre consumatorii tineri
Vinurile roșii franțuzești se confruntă cu un declin „existenţial”, din cauza schimbării gusturilor printre ...
Vinurile roşii franţuzeşti se confruntă cu un declin "existenţial" dacă nu se adaptează, pentru că generaţiile tinere ...
Ministerul Dezvoltării a publicat în dezbatere publică priorităţile pentru Programul Anghel Saligny
Ministerul Dezvoltării a publicat în dezbatere publică priorităţile pentru Programul Anghel Saligny
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a publicat vineri, spre dezbatere publică, un proiect ...