Cine este Roxana Mînzatu, propusă ministru al Fondurilor Europene

Preşedintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, a anunţat, la 28 mai 2019, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CEx), că s-a votat ca Roxana Mînzatu să fie propusă ministru al Fondurilor Europene.
Economica.net - mie, 29 mai 2019, 08:21
Cine este Roxana Mînzatu, propusă ministru al Fondurilor Europene

Deputatul social-democrat Roxana Mînzatu s-a născut la 1 aprilie 1980. A absolvit, în 2002, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, secţia Ştiinţe Politice în engleză, a Universităţii din Bucureşti. În perioada 2003-2005 a urmat cursurile de master în Integrare Europeană la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, potrivit CV-ului postat pe site-ul cdep.ro.

În 2005-2006 a efectuat un stagiu la Biroul de reprezentare la Bruxelles al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, finalizat cu certificat. În iulie 2009 a obţinut diploma de absolvire a programului de formare profesională corespunzător categoriei înalţilor funcţionari publici, urmat la Institutul Naţional de Administraţie.

A mai urmat şi alte cursuri de formare acreditate, absolvite cu certificate recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei: Formator (2008), Manager de Proiect (2010), Formator de Formatori (2012).

A fost consilier de integrare la Ministerul Integrării Europene (2004-2006). A devenit manager de proiect în Consultanţă accesare fonduri nerambursabile UE, planificare strategică în APL, dezvoltare locală la Project Europa Regional Bucureşti (2006-2008). În perioada 2008-2009 a fost director la Standard Management Braşov şi lector fonduri nerambursabile la Patronatul Serviciilor Publice din România.

În 2009 a fost subprefect la Instituţia Prefectului Judeţul Braşov. A deţinut funcţiile de expert proiect şi preşedintele Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Curbura Carpaţilor la Primăria comunei Prejmer, judeţul Braşov, şi formator la Versus Project, unde s-a ocupat de formarea reprezentanţilor administraţiei publice locale în dezvoltare locală şi planificare strategică (2010). În acelaşi timp, în perioada 2009-2011, a fost director/formator la Eurokorona, activând în consultanţă şi formare accesare fonduri nerambursabile UE, planificare strategică în APL, dezvoltare locală.

În 2013 a fost mentor proiect Regions for Jobs la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov şi expert tehnic proiect la Agenţia Metropolitană Braşov. Totodată, în perioada 2011-2014 a fost director executiv la Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – Filiala Braşov. A fost consultant programe formare la Technical Training, ocupându-se de formare profesională categorii vulnerabile, implementare FSE/POSDRU, din decembrie 2014 până în martie 2015.

A fost numită secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (martie-septembrie 2015) şi apoi preşedinte la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (septembrie 2015-ianuarie 2016).

În perioada februarie-decembrie 2016 a fost consultant accesare fonduri nerambursabile.

Membru PSD din ianuarie 2000. În aprilie 2013 a devenit vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov PSD, iar în septembrie 2013 – preşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov a Femeilor Social Democrate.

A fost aleasă consilier judeţean la Consiliul Judeţean Braşov în perioadele 2004-2008, 2011-2012, apoi în 2016.

În decembrie 2016 a devenit deputat PSD de Braşov, fiind validată la 21 decembrie 2016. Este secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii şi membru în Comisia pentru afaceri europene (din februarie 2017). Membru al Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor privind modalitatea de încheiere a unor contracte de colaborare cu terţe persoane şi a modului de angajare şi efectuarea a cheltuielilor din bani publici în executarea contractelor de colaborare la Societatea Română de Televiziune (până în martie 2019).

Face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (funcţia de secretar), cu Islanda şi cu Arabia Saudită.

Te-ar mai putea interesa și
ING Bank a finanțat cu 5 milioane de lei compania Dendrio, parte din grupul Bittnet
ING Bank a finanțat cu 5 milioane de lei compania Dendrio, parte din grupul Bittnet
ING Bank România susține dezvoltarea companiei Dendrio, parte a grupului Bittnet, cu o linie de credit de 5 milioane de lei, pentru finanțarea capitalului de lucru și a activității curente,......
Victoria lui Trump ar putea da o dublă lovitură economiei Ungariei
Victoria lui Trump ar putea da o dublă lovitură economiei Ungariei
Victoria lui Donald Trump ar putea fi un avantaj politic pentru premierul ungar Viktor Orban dar când vine vorba de economie, ...
China susține creșterea cu 35% a vânzărilor mondiale de mașini electrice din octombrie. Chiar și Europa a înregistrat creștere
China susține creșterea cu 35% a vânzărilor mondiale de mașini electrice din octombrie. Chiar și Europa a înregistrat ...
Un studiu realizat de compania de cercetări de piață Rho Motion arată că vânzările mondiale de vehicule complet electrice ...
Asociația Prosumatorilor cere introducerea proiectului de Lege a prosumatorului pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Asociația Prosumatorilor cere introducerea proiectului de Lege a prosumatorului pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Prosumatorii solicită introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a Legii prosumatorului, care ar avea un impact ...