Cine este şeful interimar de la ANAF

Daniel Diaconescu a fost numit joi în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, urmând să exercite atribuţiile preşedintelui ANAF până la numirea unui nou şef, în condiţiile legii. Daniel Diaconescu are în spate o experienţă de 10 ani în domeniul administrării fiscale şi a protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene.
Economica.net - joi, 11 feb. 2016, 20:35
Cine este şeful interimar de la ANAF

Potrivit unei decizii a premierului Dacian Cioloş publicate în MO, Daniel Diaconescu a fost numit vicepreşedinte al ANAF şi va coordona Direcţia generală antifraudă fiscală. Totodată, acesta va exercita atribuţiile preşedintelui ANAF până la numirea unui nou şef.

Numirea acestuia a venit în urma eliberării din funcţie a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, urmăriţi penal în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Şi deciziile în cazul acestora au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Daniel Diaconescu are în spate o experienţă de 10 ani în domeniul administrării fiscale şi a protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Până în acest moment a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale de Informaţii Fiscale în cadrul ANAF. Sub coordonarea sa şi în cadrul proiectului de modernizare a ANAF derulat împreună cu Banca Mondială, acesta a contribuit la implementarea unor proiecte de creştere a conformării voluntare prin mijloace moderne de administrare. A fost manager al proiectului pilot de reducere a muncii nedeclarate şi subdeclarate derulat în 2014 şi extins la nivel naţional din 2015.

În perioada 2005-2009, Daniel Diaconescu a condus Direcţia Analiză Date din cadrul Departamentului de Luptă Antifraudă. A fost implicat în proiecte de identificare, prevenire şi combatere a fraudării asistenţei financiare europene în România. În intervalul indicat, Departamentul de Luptă Antifraudă a înregistrat rezultate notabile, recunoscute de Oficiul European pentru Lupta Antifraudă.

Este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare şi al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), având un titlu de master în administraţie publică europeană.

Diaconescu are ca director al Direcţiei Generale de Informaţii Fiscale un salariu de 87.036 lei, adica peste 7.000 de lei lunar şi o indemnizaţie de la CNLR de 17.837 lei. Acesta are un credit de 38.000 de euro contractat în 2007 şi scadent în 2032. La capitolul autoturisme, Diaconescu a trecut în declaraţia de avere un BMW din 2009 şi un Peugeot din 2012, scrie Capital.

Diaconescu mai are două terenuri intravilane în Argeş, dobândinte în 2004 şi 2010, de 4.400 mp, respectiv 2.648 mp. În Bucureşti, Diaconescu deţine un apartament coproprietate cu soţia, Cerasela Diaconescu, dobândit în 2005 cu o suprafaţă de 81,06 mp, iar în Valea Mare are o casă dobândită în 1988 cu o suprafaţă de 88 mp.

Te-ar mai putea interesa și
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea CATL pe lista colaboratorilor armatei chineze ar putea să-l pună pe Elon Musk într-o situație delicată
Adăugarea de către Washington a CATL la o listă de firme despre care se spune că colaborarea cu armata chineză ar putea să-l pună pe fondatorul Tesla, Elon Musk, într-o situație dificilă,......
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva Republicii Moldova
Suspendarea livrărilor de gaze ruseşti în Transnistria: UE denunţă un „război hibrid” al Rusiei împotriva ...
Şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, a acuzat marţi seara Rusia că "utilizează gazul ca armă" şi că duce un "război ...
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Premier Energy a finalizat un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova
Conducerea Premier Energy PLC informează piața în legătură cu faptul că filiala sa, Navitas, din Republica Moldova ...
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Depozitele de gaze ale Europei se golesc cu viteză din cauza frigului. Au ajuns la 70% față de 86% anul trecut
Europa scoate gaze din rezervele sale cu cea mai mare viteză din ultimii şapte ani, pe măsură ce vremea friguroasă creşte ...